Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUYOR !.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUYOR !.

Ereğli`de mezar yerlerinin paralı olması konusu meclis gündemine geliyor.


EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı “Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine de saygısı olmaz. ”sözünü çabuk unuttu. Göreve gelir gelmez yaptığı Su, Otopark ve Ulaşım zamlarını Temmuz ayındaki festivalle unutturan BaÅŸkan, sahnede KaptaÅŸ oynayarak finalini yaptığı Hamsi Festivali sonrası da sürprizini hazırladı. EreÄŸli’de mezar yerlerinin paralı olması konusu meclis gündemine geliyor. Meclis onay verirse Åžehir Mezarlığına gömülmenin bedeli 4 bin lira olacak.

BaÅŸkanlığının ikinci dönemi öncesi seçim sürecinde  “Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine de saygısı olmaz. Mezar yerinden para mı alınırmış, bedava yapacağım ” diyerek halkın oyunu alan ve mezar yerinden alınan ücreti kaldıran  Posbıyık, 15 yıl sonra geri döndü !.

Posbıyık’ın talimatı ile Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Tayyar MendeÅŸ tarafından ön hazırlığı yapılan ÅŸehir mezarlığında mezar yerlerinin paralı olmasına yönelik hazırlık tamamlandı.

Aralık ayında meclis gündemine gelmesi beklenen madde ile EreÄŸli’de ÅŸehir mezarlığına gömülmek artık parayla olacak.

MendeÅŸ’in hazırladığı raporda cenaze başına 3 ile 5 bin arası bir rakam öngörülüyor. Fiyatın bilerek esnek tutulduÄŸu, mecliste komisyona havale edilecek konunun olası tepkiler gelmesi halinde rakamın 4 bin civarında tutulması yönünde de fikir birliÄŸine varıldığı öğrenildi.

Konuyu sosyal medya da yazdığı yazı ile ilk olarak gündeme getiren isim Mustafa Uysal oldu.

Ä°ÅžTE  UYSAL’IN O YAZISI;

Artık kenara koyduğunuz kefen parası yanında şehir mezarlığına gömülmek istiyorsanız mezar parası da ayırmanız gerekecek!

Buda nerden çıktı diyebilirsiniz.

Şehir mezarlığındaki Mezarlar artık ücretli olacak!

Hem de mezar başına 3 ile 5 bin arası rakamlar gündemde!

Konu ile ilgili hazırlık Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Tayyar MendeÅŸ tarafından hazırlandı. VatandaÅŸların rahatsız olduÄŸu birçok olumsuzluÄŸu irdelediÄŸinizde karşınıza hep bu isim çıkar. Kimbilir belki Belediyedeki kötü polis imajını MendeÅŸ’e yıktılar. Mezarlıklar da bu BaÅŸkan Yardımcısına baÄŸlı! BaÅŸkan Yardımcısı MendeÅŸ, Åžehir Mezarlığından toplamda 3 ile 5 milyon arası gelir bekliyor!

Çok yakında konu Belediye Meclisine gelecek! Zaten el indir kaldırcılar çok, kesin kabul edilecek!

Paranız yok ise şehir mezarlığına gömülemeyeceksiniz!

Birde Şehir mezarlığında aile mezarlığı olarak 10-20 mezar yeri ayırtan aileler var. Bu aileler mezar yerlerinin kendilerinde kalmasını istiyorlar ise aile mezarlığı için Belediyeye mezar başına 3 ile 5 bin TL arası mezar yeri parası ödeyecek. Yani 15 mezar yeri ayırtan aile 45 bin ile 75 bin TL arası parayı Belediyeye yatıracak ki, Aile Mezarlığı kendilerinde kalsın. Mezar yeri parası ödemezler ise, aile mezarlığı olarak ayırdıkları yerler başkalarına para ile satılacak! Yani parayı ödemezseniz aile mezarlığı yeriniz kalmayacak!

“Ölüsüne saygısı olmayanın, dirisine saygısı olmaz “ derdi önceleri BaÅŸkan Posbıyık! Artık, parası olmayan ÅŸehir mezarlığına gömülmesin diyecek! EreÄŸli halkı adı olan ama kendisi olmayan Sosyal BelediyeciliÄŸi de Posbıyık döneminde görecek!

İş öyle bir hal aldı ki, Milyonluk lüks jiplere binen, Milyonlarca parayı festival adı altında milletten toplayarak sanatçılara veren zihniyet, battı dedikleri ve enkaz edebiyatı yaptıkları Belediyeyi kurtaramayacaklarına inanmış olmalılar ki, mezara gömülecek cenazeler üzerinden alınacak paralara tamah ediyorlar!

Bu konuyu araÅŸtırırken paylaÅŸtığım vatandaÅŸlar “ Biz bunları seçtik ama Ölüyü diriyi öptüler, gözü bize diktiler” derken,

YandaÅŸlara her zamanki gibi “Her ÅŸey çok güzel olacak”

Azınlığa Martta Bahar geldi ama, Çoğunluğa Mart karı yağacak!

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük11
kızgın2
şaşkın1
üzgün1
hayran0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Burak Koçak

25 Kasım 2019 - 12:25

Yuh artık daha neler

Kenan Yılmaz

25 Kasım 2019 - 10:14

Kaptaş'ın altı bayır yanıyom cayır cayır

Pazarcı Ali

25 Kasım 2019 - 10:01

Ereğli bunu hak etti. Vallaha ben köyüme gömüleceğim , burda gömülecekler ve oy verenler düşünsün.

Yorum Yazın

Canlı Radyo