Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HER İKİ OYUNDA SALON AĞZINA KADAR DOLDU

HER Ä°KÄ° OYUNDA SALON AÄžZINA KADAR DOLDU

’27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ dolayısıyla Karadeniz EreÄŸli Belediyesi Kültür Müdürlüğü, EreÄŸli Sanat Kurumu ve Kent Konseyi iÅŸbirliÄŸi ile iki ayrı tiyatro etkinliÄŸi gerçekleÅŸtirildi. Her iki oyuna da gösterilen ilgiden dolayı oturacak yer bulamayanlar ilave sandalyelere oturtuldu.

Karadeniz EreÄŸli Sanat Kurumu’nun 27 Mart 2015 Cuma günü saat 14: 00’te Erdemir Kültür Merkezi’nde çocuklar için hazırladığı ’Bir Böğürtlen Masalı’ adlı oyunun yanında aynı gün saat 20.00’de de yine Erdemir Kültür Merkezi’nde büyükler için Kdz. EreÄŸli Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun hazırladığı ’Erkek Güzeli’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Erdemir Kültür Merkezi’nde tamamen EreÄŸli’nin yerel oyuncularıyla sahnelenen ’Erkek Güzeli’ adlı oyunu eÅŸi Sevim Uysal, BaÅŸsavcı Mesut Konuk, Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Nazım ErdoÄŸan ve Belediye Meclis Ãœyeleriyle birlikte izledi.

’Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayan ve seyirciye de gösterdiÄŸi ilgiden dolayı teÅŸekkür eden BaÅŸkan Uysal, tiyatronun, sanatın ve kültürün kötülüğün önüne geçen unsurlar olduÄŸunu vurguladı.

Oyunun Yönetmeni Mehmet Cahit Ä°ÅŸper’e çiçek vererek oyuncuları tek tek tebrik eden BaÅŸkan Uysal, “Tüm oyuncularımızı baÅŸarılarından dolayı kutluyorum. EreÄŸli halkına da bizleri yalnız bırakmadıkları ve salonu aÄŸzına kadar doldurdukları için ayrıca teÅŸekkür ediyorum. Ä°yi ki varsınız” dedi.

Kent Konseyi BaÅŸkanı Noyan Keskin’de Karadeniz EreÄŸli’de tiyatro kültürünün geliÅŸmiÅŸ olduÄŸunu belirterek, tamamen EreÄŸli’nin yerel deÄŸerlerine ait bir oyunun hazırlıklarına baÅŸladıklarını ifade etti. Keskin, Kent Konseyi 12 Nisan 2015 tarihinde EreÄŸlili tiyatro severlerle buluÅŸturacaklarını söyledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo