Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HER HAFTA 3 MAHALLE

HER HAFTA 3 MAHALLE

Her hafta sonu 3-4 mahalleye giderek halkla buluÅŸan Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın kurduÄŸu yeni çalışma sistemi meyvelerini vermeye baÅŸladı. Hafta içi de daire müdürleriyle hafta sonu gidilen mahallelere tekrar gidilerek sorunlarını yerinde bizzat görülmesi ve yapılan toplantı sonrası tespit edilen sorunların kısa sürede çözüme kavuÅŸması hem mahalle halkını hem de mahalle muhtarının övgüsüne neden oluyor.

HER HAFTA SONU 3-4 MAHALLEDE HALKLA BULUÅžUYORUZ

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal belediyede yeni kurdukları sistemle Cumartesi günleri 3-4 mahalleye gittiklerini hatırlatarak, halka buluştuklarını ve birebir halkı dinlediğini söyledi. Başkan Uysal, hafta içleri de aynı mahallerle bu kez daire müdürleriyle gittiklerini belirterek, söz konusu mahallelerdeki eksiklikleri mahalle muhtarıyla birlikte yaptıkları alan gezisiyle tespit ettiklerini ve bunları da hem kendisinin hem de daire müdürlerinin not aldığını ifade etti.

 

MAHALLE GEZÄ°LÄ°P, SORUNLAR YERÄ°NDE TESPÄ°T EDÄ°LÄ°YOR

Gezilerinin ardından belediye toplantı salonunda mahallelerde çekilen fotoğrafları slayt şeklinde tüm başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle izlediklerine dikkat çeken Başkan Uysal, tespit edilen sorunları kısa, orta ve uzun vadede çözülecekler olarak kategorilere ayrıldığını söyledi. Şu ana kadar 15 mahalle gezisi yaptıklarını ve bu sistemle tespit edilen birçok sorunun çözüldüğünü kaydeden Başkan Uysal, Pazar günleri de köylere gitmeyi planladıklarını ifade etti.

 

’ARTIK ARKA MAHALLELERE DE BAKILMAYA BAÅžLANDI’SÖZLERÄ°

Köy muhtarlarının kendini ziyarete geldiÄŸinde espriyle karışık olarak, ’BaÅŸkanım, basında görüyoruz ve duyuyoruz. Siz simit ve keÅŸ yiyip çay içiyorsunuz. Ekmek arasına tereyağı sürüyorsunuz. Dolayısıyla masrafsızsınız. Bizim köyümüze de buyurun’ ÅŸeklindeki sözlerini hatırlatan BaÅŸkan Uysal, gittikleri mahallelerde muhtarların ve halkın, ’Bizim mahallelerde pek belediye baÅŸkanını göremiyoruz. Önceden, tatil, sahil, festival vardı, artık arka mahallere de bakılmaya baÅŸlandı.”diye konuÅŸtuklarını vurguladı. 

 

ELMATEPE HALKI Ä°STEDÄ°, BELEDÄ°YE YAPTI

Önceki haftalarda gidilen Elmatepe Mahallesi Yeni Çağlar Sokakta yağmur sularının çevreye ve sokağa zarar verdiği için gidere bağlanmasını isteyen mahallelinin istediğini yerine getiren Su İşleri Müdürlüğü ilgili çalışmayı yaparak yağmur sularını 400 milimetrelik korige boruyla kanala bağladıklarını ve bu yolla da çevreyi kirleten yağmur sularının ve çamurun önlendiğini bildirdi.

UZUNMEHMET MAHALLESÄ°’NDE KANAL Ä°SLAHI

Yine önceki haftalarda gidilen Uzunmehmet Mahallesi’ndeki halkın isteÄŸi üzerine cami yanında biriken yaÄŸmur sularının, Ovakent altındaki kanala baÄŸlandığını belirten Su ve Kanalizasyon Ä°ÅŸleri Müdürlüğü, kanalın ıslah edilerek hem geniÅŸletildiÄŸini hem de kanal içinin ve etrafının betonlanıp temizlendiÄŸini bildirdi.

KESTANECÄ° PÄ°KNÄ°K ALANI SULARI GÄ°DERE BAÄžLANDI

Önceki haftalarda gidilen Kestaneci Mahallesi Piknik Alanı mevkiinde muhtarın ve vatandaşların isteği üzerine biriken yağmur sularının evleri bastığı şikayeti üzerine söz konusu bölgede çalışma yapan Su İşleri Müdürlüğü, suları piknik alanının altından korige boruyla gidere bağladıklarını bildirdi.

Kışla Mahallesi Potbaşı Sokak’ta da iki haftalık bir çalışma yapan belediye ekipleri, söz konusu mevkideki ana su hattı ve yaÄŸmurlama suyu hattını deÄŸiÅŸtirdi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo