Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Her an ağlama modundayız’

’Her an ağlama modundayız’

‘Ereğli İçin Mücadele Platformu’ Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Niyazi Özcan, “Ereğli’nin sorunlarını ve sorunların çıkış yollarını iyi biliyorum” dedi.


’Ereğli İçin Mücadele Platformu’ Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Niyazi Özcan, “Ereğli’nin sorunlarını ve sorunların çıkış yollarını iyi biliyorum” dedi.
Özcan, Kahverengi Kafe isimli restoranda düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kasım ayında yapılması öngörülen Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerine hazırlandığını söyledi, yönetime de aday olduğunu yineledi.

TOPU TACA ATIYORLAR!
TSO mevcut yönetiminin icraat yapmadığını, ilçedeki esnaf, sanayici ve tüccarın iş yapamamaktan yakındığını anlatan Özcan, “öyle bir süreç yaşıyoruz ki, nerede ise siyasetimizin, odalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın ağlayıp hallerini dökecekleri ağlama duvarı kuracak hale geldik. Her an ağlama modundayız. Ağlayanımız yok ancak problem çözen, üreten, araştıran ya da proje hayata geçiren kimse yok. Üzerine sorumluk olan ne kadar kurum varsa topu taca atıyor.
Sanayicimiz, nakliyeciğimiz, tüccarımız ve çarşı esnafımız yıllardır ağlıyor. Çözüm üretecek makamlar ve statüde olanlar ise sorumluluk almaktansa işin kolay olanını seçiyor ve diğerini eleştirme tenkit etme yoluna gidiyor. Hep aynı edebiyat. Ya enkaz devir alınıyor ya ortam ve şartlar müsait olmuyor ya da kaynak aktarımı yapılamıyor” diye konuştu.

“İSMİ OLUP İŞLEVİ OLMAYAN TSO”
Uzun yıllar sosyal toplumun içinde olduğunu, sorunların çözümlerini ise bildiğini ileri süren Özcan, şu sözlerle konuştu: “25 yıldır fiilen sanayicinin, ticaretin, nakliyenin ve sosyal toplumun içindeyim. Ereğli’nin sorunlarını ve sorunların çıkış yolarını da iyi biliyorum. Hayatım bütün engellemelere rağmen mücadelelerin içinde ve insan istihdamı üzerinde geçti. Bu husus da tevazum yok. Ve nerede ise doğduğumdan beri Ereğli için çözüm üretecek makamlardan masal dinliyorum. Artık tiyatro bitti ve gerçekleri görme zamanımız geldi, geçiyor. Kimseyle kavga etme derdimde niyetimde yok.
Ereğli’nin artık Erdemir’i, tersaneleri, kömürü artık yok. 2 Bin 500 vergi mükellefi gitti, 55 bin icra dosyası, 20 bin insanın icrası var, bankalarla sorunları had safhada, eğitimde sınıfta kalmış, fiziki eğitim yatırımları yok, STK’lar günü kurtarma derdinde, sanatta, edebiyatta ve spor barışlarında artık yoksun ve ismi olup işlevi olmayan TSO var.”

ERDEMİR’İ ELEŞTİRDİ, EYLEMLERİ HATIRLATTI
İlçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nı da (Erdemir) yüzünü Ereğli’ye dönmemekle eleştiren Özcan, şu ifadeleri kullandı:
“Geçmiş yönetimlerinize yapmış olduğumuz eylemler ortadır. Size tekrar en yüksek sesle sesleniyoruz. Ereğli’ye artık yüzünüzü dönün, dönmezseniz bu şehirde yaşayan tüm esnaf, sanayici, tüccarı otobüslerle sizin kapınıza eyleme geliyoruz. Unutmayın ve aklınızdan hiç çıkarmayın, Erdemir, Ereğli’nin kalbidir. Bütün gazınızı, çevresel atıklarınızı bizlere yutturup bize sırtınızı dönemezsiniz.”

KAPILARI KAPATMADI!
Gazetecilerin TSO seçimlerinde, olası guruplarla diyaloga açık mısınız? diye sorusuna, “elbette bu Oda’nın, mevcut yönetimindeki birkaç kişisi dışında her üyemiz ve oluşumla görüşüp diyalog kurabiliriz. Karşılıklı oturup görüşlerimizi aktararak çalışma ortamı sağlayabiliriz” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo