Müzik & Kültür Sanat 6 yıl 7 ay 5 gün 8 saat 4 dakika önce 3050
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Kahraman Maraş ve Anadolu’nun diğer illerine özel organik ürünlerin satışının yapıldığı “K. Maraş ve Anadolu Yöresel Ürünleri Festivali” resmi açılışı gerçekleştirildi.
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Bozhane Barınağı’ndaki Çınaraltı Sahnesi alanındaki festival açılışında yaptığı konuşmada, organizasyonun ekonomiye katkı sağlayacağını belirterek, “ilçemize, açılı olduğu sürece renk katacaktır. Ticaretimize ise canlılık getirecektir. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Açılış kurdelesini birlikte kesen Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve organizasyon yetkilileri, satış ve tanıtım stantlarını gezdiler. Protokol üyeleri, kendilerine ikram edilen özelliklerini dinledikleri yiyeceklerden tattılar.
NE ARARSANIZ, ORGANİĞİ BURADA
Organizasyon yetkilisi Ali Avşar da, gazetecilere açıklamasında, amaçlarının yöresel lezzetleri vatandaşlarla buluşturmak olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Fuarda Erzurum’un yaylalarından gelen tereyağı, tulum peyniri, Kars’ın kaşar peynirleri, Kayserinin en ünlü sucuk, kavurma, acuka ve çemenleri, Gaziantep’in ünlü bakırcısı ve ürünleri, Bursa’ın ipek zeytinleri, Kahraman Maraş’ın dövme dondurması ve baharat çeşitleri, Artvin yöresinin dünyaca ünlü balları, polenleri, Trabzon’un mayalı ekmekleri, yiyecek standında da Erzurum’un dünyaca ünlü Çağ Kebabı, Kavurmaları ve Kars kazı Ereğli halkının hizmetine sunulmuştur. Ereğli halkını, Yöresel ürünler fuarına bekliyoruz.”
EN İYİ SUCUK NERENİN SUCUĞUDUR?!!
Festival alanının gezildiği sırada, ilginç diyalogların yaşandığı ‘Kayseri’ standında, en iyi sucuğu üreten ilin hangisi olduğu sorusuna cevap arandı.
Kastamonulu olduğunu belirten Kaymakam Madenoğlu, memleketinde de sucuk üretildiğini söyledi. Bununun üzerine ise “Kayseri’mi” yoksa “Kastamonu mu” sucuğu daha iyidir sorusu üzerine konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “ben onu bunu bilmem. En iyi sucuk Kabtaş’ın sucuğudur” dedi.
Bilirkişiler ise yüzde yüz katkısız olduğu öne sürülen Kastamonu’da yapılan sucuğun en iyi sucuk olduğunu belirttiler.
100 KİLOLUK MARAŞ DONDURMASINI KESTİLER
Bir standın önüne asılan keçi sütünden üretilen 100 kiloluk Maraş dondurması da festivalin en dikkat çekeni oldu. Festival yetkilisi Ali Avşar, dondurmanın nasıl kesileceğini gösterdi. Ardından ise Madenoğlu, Uysal ve Çakır, satır kullanarak ondurmadan parçalan kestiler. Ziyaretçilere ücretsiz ikram edilen dev dondurma bloğu, dakikalar içinde tükendi.
Öte yandan, 29 Nisan’a kadar açık kalacak olan ‘Kahraman Maraş ve Anadolu Yöresel Ürünleri Festivali’ne, Ereğli ve bölge halkı davet edildi.