13 o C Kdz. Ereğli

Hem gazileri hem de Alaplı’yı temsil edecek

Gazi Ateş, Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında engellileri temsil edecek

Spor 6 yıl 9 ay 7 gün 10 saat 52 dakika önce 772

Haberi Paylaşın

EREĞLİ

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Gazi Recep Ateş’in, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışına katılarak gazileri temsil edeceği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, 23 Temmuz’da İstanbul Boğazı’nda 50 ülkeden bin 100’ü yabancı, 2338 yarışmacı ile 17 engelli klasmanında Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme’de yarışı sonlandıracak.
Alaplı’nın Aşağı Dağ Köyü doğumlu Gazi Recep Ateş, Anadolu yakasından Kanlıca 6,5 kilometrelik Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında kulaç atacak.
Ateş, gazetecilere açıklamasında, yüzmeyi çok sevdiğini, bu sporun hayatının bir parçası olduğunu söyledi. Yarışmaya günde bir saat yüzerek hazırlandığını anlatan Ateş, şu sözlerle konuştu:

“KENDİMİ FOK GİBİ HİSSEDİLORUM”
"1987 yılında askerde göreve giderken gazi oldum. 2010 yılından beri Türkiye Olimpiyat Komitesi düzenlediği Boğaziçi Yüzme yarışmalarına katılıyorum. Ayrıca Türkiye yüzme şampiyonasına katılıyorum. Üç seneden beri oturarak voleybol oynuyorum. Hedefim, 23 Temmuz’da düzenlenecek Boğaziçi yüzme yarışmalarına katılarak altın madalya kazanmaktır.
Ayrıca şimdiden kendimi fok gibi hissediyorum. Foklar karada yürüyemiyorlar ben de karada yürüyemiyorum ama denize girdiğimde herkes bana hayran kalıyor, bundan dolayı da çok mutluyum. Ayrıca Türkiye Olimpiyat Komitesinden şu an voleyboldan 4, yüzmeden 2 madalyam var.”

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 13 saat 11 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 14 saat 23 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 8 saat 28 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 5 saat 41 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 8 saat 2 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
2 gün 2 saat 17 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
12 saat 45 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 10 saat 24 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 6 saat 33 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 11 saat 31 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !