Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

HEDEF BELLİ; DENİZ ÜLKESİ OLMAK

HEDEF BELLİ; DENİZ ÜLKESİ OLMAK

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ’1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ dolayısıyla tören düzenlendi. Kaymakamlık hizmet binası önündeki törende bulunan Atatürk Anıtı’ndaki törende Anıtı’na Kaymakamlık, Komutanlık, Belediye ve Liman Başkanlığı çelenkleri konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.
HEDEF SÜRÜYOR
Liman Başkanı Tuncay Çelebi, konuşmasında, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunun bir anlamda Kurtuluş Savaşı’nın denizlerdeki zaferi olduğunu söyledi. Ulusal egemenliğin sağlanması ve Türk denizciliğinin bugünlere gelmesi açısından da büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Çelebi, şöyle dedi:
“Türk denizciliğini yöneten, yönlendiren, denizlerimizin iç sularımızın sunduğu bereketi ülke için kullanan biz, büyük özveri ve kararlılıkla görev yapmakta, ülkemizi bir deniz ülkesi konumuna taşıma hedefimizi sürdürmekteyiz.” Törene İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
DENİZE ÇELENK BIRAKTILAR
Öte yandan, haber yayına hazırlandığında protokol üyeleri ERDEMİR’e ait “ErdemirIII” isimli römorkör ile denize açılarak, günün anısına çelenk bıraktılar.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo