Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HAYIRSEVERLER YAPTIRDI… BİLSEM EĞİTİME BAŞLADI…

HAYIRSEVERLER YAPTIRDI… BİLSEM EĞİTİME BAŞLADI…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de hayırseverlerin katkıları ile EreÄŸli ve çevresindeki yerleÅŸkelerde yaÅŸayan üstün yetenekli öğrencilerin yararlanacağı kısa adı BÄ°LSEM olan “Karadeniz EreÄŸli Bilim ve Sanat Merkezi” törenle hizmete açıldı.
Zonguldak Valisi Vali ErdoÄŸan BektaÅŸ, Müftü Mahallesi Ä°brahim Efe Caddesindeki okulun açılışında saygı duruÅŸunda bulunulup Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuÅŸmada, Bilim Sanat Merkezi’nin ilçede açılmasından duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek, “kısa sürede hocaları ayarlandı, iyi kötü binası bulundu. 150 çocuk Zonguldak'tan ayrıldı buraya geldi. Böyle bir eÄŸitim müessesesi buraya kazandırıldı. Ãœstün yetenek ve zekalı çocuklar burada olacak eÄŸitim görecek. Okulumuz hayırlı olsun” dedi.
ÇORUMLUOÄžLU’NUN EMEĞİ BÃœYÃœKTÃœ…
Okulun ilçeye kazandırılmasında emeği büyük olan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu da, 8 ay önce göreve başladığında ilçede Bilim Sanat Merkezi olmamasından duyduğu şaşkınlığa anlattığı konuşmasında şunları kaydetti:
"Olması gereken bir hususu yerine getirmek gerekirdi. Burada Atatürk Okulu vardı, çıktı, biz burayı 2 ayda hayırseverlerin katkısı ile yaptık. Buraya geldik önümüze bakmamız gerekiyor. Åžuan 150 öğrenci var hedef 300 öğrenci. Bize biri geldi okul yaptırmak istiyorum dedi. Ben ilk kez bir kiÅŸi gelerek okul yapmak istiyorum dedi. Projeyi hazırladık, okullar bölgesine yapacağız. 150 çocuk belki geleceÄŸin Türkiye’si için son derece önemli isimler olacaklar. Belki, insanlığın ülkemizin önünü açanlar buradan çıkacaklar.”
Okul Müdürü Serkan Çakır ise yaptığı konuşmada Ereğli için önemli bir merkezin hizmete girdiğini söyledi, emeği geçenlere teşekkür etti.
PROTOKOL YAÄžMURDAN KAÇTI…  Ã‡OCUKLAR DEVAM ETTÄ°…
KonuÅŸmalar sonrası öğrenciler dans gösterisi sergiledi. Ä°lk dans gösterisi, hava durumu nenedi ile kısa kesildi. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı yöresel halk oyunu ise o sırada okunmaya baÅŸlayan ezanın bitmesi için beklendi. Ezan sırasında “atıştıran”, tam oyun baÅŸladığında da ÅŸiddeti hızlanan yaÄŸmur nedeni ile protokol üyeleri oturdukları yerden ayrılarak korunaklı alana geçtiler. Bazı veliler yaÄŸmura aldırış etmeyerek halk oyununa devam eden öğrencileri alkışladılar. Sonrasında ise protokol üyeleri, açılış kurdelesini kestikleri okulu gezdi.

 

HAYIRSEVERLER YAPTIRDI… BİLSEM EĞİTİME BAŞLADI…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük9
hayran3
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo