Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAMEROĞLU’NUN SON RÖPORTAJI..

KAMEROÄžLU’NUN SON RÖPORTAJI..

Hayatını kaybeden Hayırsever Kadir KameroÄŸlu son röportajını 22 Mart 2016 tarihinde EreÄŸli FM’e vermiÅŸti. Ä°ÅŸte o röportaj..

 

  • 83 yıllık yaÅŸamında manavlarda karpuz taşıyan, elbise toptancılığı ve terzilik yapan,  ÅŸapka satan, gazoz imalatçılığından siyasete kadar birçok alanda hayat mücadelesi veren, 1969’da geldiÄŸi EreÄŸli’de kuyumculuk sektörü ile baÅŸarı merdivenlerini bir bir tırmanan Hayırsever Kadir KameroÄŸlu, EreÄŸli FM’e konuÅŸtu.

 

  • Yaptırdığı 20’ye yakın okul, camii, vakıf, huzurevi son olarak da Rehabilitasyon merkezinin yanı sıra son olarak Bölücek’ de kendi ve eÅŸinin adını taşıyan 24 derslikli okul yaptıran eÄŸitim gönüllüsü KameroÄŸlu, “Artık oyumu da EreÄŸli de kullanmak istiyorum. EreÄŸli’ye borcumu ödemeye geldim. En büyük ibadet insanın gönlüne girmektir. ”dedi.

 

 

Hayırsever Ä°ÅŸ Adamı Kadir KameroÄŸlu, EreÄŸli FM’in sorularını yanıtladı. KonuÅŸmasına “YaÅŸ 80’in üzerine çıkınca pili bitmiÅŸ derler, ancak ben ülkemi çok sevdiÄŸim için kendimi eÄŸitim sevdalısı olarak görüyorum.” diyerek baÅŸlayan KameroÄŸlu, Denizli’de yıllarını ve EreÄŸli’ye geliÅŸ hikâyesini anlattı.

“EREÄžLÄ°’YE GÖNÃœL BORCUM VAR”

1933 yılında Denizli’ye baÄŸlı Çivril ilçesinde doÄŸan ve 1969 yılında EreÄŸli’ye gelerek kuyumcu dükkânı açan KameroÄŸlu, “Hayatımı Denizli’de mütevazı ÅŸekilde devam ettirirken kendimi trenin son vagonundan EreÄŸli ’de aÄŸa camisi havlusunda buldum.” dedi. O dönem işçi yatağı olarak adlandırdığı EreÄŸli’de dükkân kiralayıp kuyumcu dükkânı açtığını söyleyen KameroÄŸlu, “Ben o dönemde, suyunu içtiÄŸim ekmeÄŸini yediÄŸim güzelim EreÄŸli ’de para da kazandım, EreÄŸli’ye gönül borcum var. ”dedi.

TAM BİR GÖNÜL ADAMI!.

EreÄŸli’de esnaflık yapmaya baÅŸladığı dönem ile birlikte EreÄŸli halkının kendisine güvenip baÄŸrına basarak sahip çıktığını söyleyen KameroÄŸlu, “O günlerde pek çok yeni evleneceklerin evlilik yüzüklerini takar, köy düğünlerine gider, cenazelerde bulunurdum. Kalplerini kırdıklarımın gönüllerini alırdım. Sıkıntısı olan için elimden geleni yapardım. EreÄŸli’nin güzel insanlarına gönül adamlığı yaptık. EreÄŸli insanı,  EreÄŸli halkı çok fedakâr.  Memleketini milletini seven sayan insanlar topluluÄŸu var burada. Son dönemde iyi bir belediye baÅŸkanı da seçmiÅŸler, mütevazı yapıcı genç bir baÅŸkan var. Allah EreÄŸli’nin taşını toprağını altın etsin. Ä°nsanlarını da mutlu ve bahtiyar etsin.” Åžeklinde konuÅŸtu.

 “OKUYAMADIM, HINÇIMI OKUL YAPTIRARAK ALIYORUM”

EreÄŸli Bölücek Mahallesi’ne 2015-2016 yılının ikinci döneminde eÄŸitime baÅŸlayan toplamda  18 derslikli, NeviÅŸet KameroÄŸlu Ä°lköğretim Okulu, Kadir KameroÄŸlu Ortaokulu’nu yaptıran KameroÄŸlu, “Ben paylaşımcıyım, hayatımın her safhasında maddi durumumu, gönül borcum olan insanlarla paylaÅŸmayı çok severim. EreÄŸli’ye okul yaptırarak vefa borcumu ödemek için, helalleÅŸmek için geldim.  Ben okuyamadım. Hıncımı okul yaparak almaya çalışıyorum. Ä°nsana hizmet etmek en büyük ibadettir. ”ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“DOSTLAR MECLÄ°SÄ°” ADLI KÄ°TABINI ANLATTI

KameroÄŸlu, yakın dostlarının ısrar ve tavsiyeleri ile yazdığı “Dostlar Meclisi “ kitabı hakkında da, “Kendi yaÅŸadıklarımı ve tecrübelerimi natürel bir duygu içerisinde kaleme aldım. 550 sayfalık bir kitap çıktı ortaya. Kitapta geleceÄŸe yönelik, tecrübelerden çıkarılmış derslerden söz ettiÄŸim için her kesim tarafından benimsendi. “dedi.

DEVLET ÃœSTÃœN HÄ°ZMET MADAYASI SAHÄ°BÄ°

Yaptırdığı her eseri vergiden düşmeden yapan ve bu alanda Devlet Ãœstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen KameroÄŸlu, “Ä°nsana hizmet etmek en büyük ibadettir. ”dedi. KameroÄŸlu,” Necip Fazıl ÅŸiiri’n de derki, “Ölümümde istemem ne merasim ne top arabam, alıp beni götürsün dört inanmış adam”. Ben gönül alıp,  gönül satıyorum. EreÄŸli’ye borcumu ödemeye geldim. Ä°nsan odur ki bırakırsa bir eser, eser bırakmaz ise yerinde yeller eser.En büyük ibadet insanın gönlüne girmektir.” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo