14 o C Kdz. Ereğli

Hayat seferberliği!

Karadeniz Ereğli’de rahatsızlık yaşayan kişi, kardeşinden nakil edilen böbrek ile hayata tutundu.

Sağlık 4 yıl 10 ay 1 gün 21 saat 50 dakika önce 2011

Haberi Paylaşın

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Armutlucuma köyündeki Atar ailesinden böbrek yetmezliği yaşayan kardeşleri Ali Atar için eşine az rastlanır bir seferberliğe imza atıldı. Anne ve beş kardeş, Ali Atar’a böbrek verebilmek için gönüllü oldu. Ali Atar, en uyumlu böbreklere sahip olan kardeşi Alaattin Atar’ın böbreğiyle hayata döndü.
Armutlucuma Civar Köyleri Paylaşım Platformu Kurucusu Ali Atar, üç yıl önce böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi görmeye başladı. Atar’ın tedavi sürecini yönlendiren Özel Echomar Hastanesi İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Mustafa Karaçöp, nakil sürecine girilmesi gerektiği bilgisini verince, anne Nazife Atar, kardeşleri Satılmış Atar, Erkan Atar, Abla Nurmelek Gürgen, kız kardeş Sevgi Dündar ve küçük kardeş Alaattin Atar böbrek vermek için gönüllü oldu.
Ali Atar’ın artık sağlığının diyaliz aşamasına geldiği bilgisini vermesi üzerine, tüm kardeşleri zaman geçirmeden Karadeniz Ereğli’de özel hastanede genel kontrollerini tamamladı. Çıkan sonuçlar, Prof. Dr. Mustafa Arıcı tarafından değerlendirildi. Keratin değerleri yükselmeye başladığının tespit edilmesi üzerine Nefroloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Mustafa ARICI nakil durumunun başladığını belirterek, öncelikle Anne ve baba sağ ise onlardan başlamak üzere tahlillerin yapılmasını önerdi.
Bunun üzerine beş kardeş ve anne, doku ve tüm hastalıkların kontrolü için sırayla Hacettepe üniversitesi Erişkin Hastanesi Nefroloji Bölümü ne tedaviye alındı. Tetkikler sonucunda, beşinci kişi olarak testleri yapılan Ali Atar’ın küçük kardeşi Alaaddin Atar'ın değerleri daha uyumlu olarak tespit edildi.
Böbrek nakli uyumuna karar verildikten sonra Ameliyat verilen tarih olan 27 Haziran 2019 Perşembe günü , Üroloji Bölümü Prof. Dr Fazıl Tuncay Aki tarafından yaklaşık 5 - 6 saat süren başarılı bir operasyonla Donör Alaattin Atar’ın böbreği, ağabeyi Ali Atar’a nakledildi.

“TEDAVİ SÜRECİ İYİYE GİDİYOR!”
Ali Atar, yaptığı açıklamada, tedavi sürecinin iyiye gittiğini ve kardeşi ve kendisinin değerlerinin normale döndüğünü söyledi. Atar şunları kaydetti:
“Hayatıma bu süreçten sonra daha dikkat etmek koşuluyla, 02 Temmuz 2019 günü bundan sonraki süreç için Eşime de tedavi ilgili eğitim verilecek. Tedavi sürecimiz iyi gidiyor değerlerimiz normale döndü. Vericinin yaklaşık olarak iki ay süreyle, nakil yapılan hastanın altı ay gibi süre içinde dikkat etmesi çok önemli.
Ailem bu süreçte hep yanımda oldu. Kardeşimden yapılan nakil ile yeniden hayata tutundum. Bu arada organ bağışının ne kadar önemli bir konu olduğunu bizzat yaşayarak öğrendim. Bir gün herkes herhangi bir organ nakline ihtiyaç duyabilir. Bu yüzden herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum.”

“KARDEŞ CANDIR”
Kardeşine böbreğini bağışlayarak yeniden hayata bağlayan Alaattin Atar da, “Kardeş candır. Kardeşime hayat kazandırmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyorum. Şu anda tüm değerlerimiz normal. Organ naklinin ve organ bağışının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Halkımız bu konuda daha duyarlı olmalı” diye konuştu. Alaattin Atar’ın 2 Temmuz itibarıyla taburcu edildiği, Ali Atar’ın da 10 gün süreyle hastanede müşahade altında kalacağı öğrenildi.
Ali ve Alattin Atar’ın tedavi süreci daha sonra düzenli kontroller yapılarak devam edecek.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 15 saat 14 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 3 saat 15 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
2 gün 23 saat 42 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 22 saat 43 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 4 saat 36 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 17 saat 50 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 13 saat 20 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 2 saat 9 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
6 gün 3 saat 20 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !
5 gün 2 saat önce BAYGINLIK GEÇİRDİ !