Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL !.

HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL !.

Arzu Tekin yeni köşe yazısı


Gönülden hayvan seven, uzaktan hayvan seven, çok seven ama bir türlü dokunmaya cesaret edemeyen.

Sonuç itibariyle her koşulda hayvan severiz.

Ama uzaktan, ama dokunarak, sarıp sarmalayarak..                               

Çocukluğumdan bu yana bir kedi ya da köpek gördüğümde yolumu değiştirirdim. Bir tık bu sorunumu aşsam da, tam anlamıyla çözümleyemediğim için eskisine göre biraz daha ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum.

Bu anlam da kedi, köpek hatta kelebek fobisi olanların bile belirli aralıklarla, bazen de tek seans da çözüme kavuÅŸan bilimsel çalışmalar olduÄŸunu olumlu yönde çok da etkili olduÄŸunu son zamanlarda duymaktayım.                             

Evcil hayvan sahiplenmek; çoğumuzun belki zaman zaman düşündüğü ya da bir türlü cesaret edemediği daha önce deneyimleyip, yapamıyorum dediği aynı zamanda bir o kadar da sorumluluk gerektiren durum.

Açık alanlarda çoğumuz birbirinden sevimli kedi ve köpeklerle karşılaşıyoruz. Sahibinin elinde sevimli kıyafetiyle yavru köpek; ah canım şuna bak nasıl da sevimli.

Ya da şunun elbisesine bak ne tatlısın sen..vs.

Siz onları soğuktan korumak için giydiriyorsunuz,fakat özel bir hastalığı olmadığı sürece veteriner hekimler kesinlikle bunun yanlış olduğunu söylüyor. Köpek eğitmenleri de bu konuyu şöyle özetliyor.

“Evcil hayvanlarınızı insanlaÅŸtırmaya çalışmayın. Patilerine ayakkabı görünümlü ÅŸeyler giydirmeyin. Bırakın doÄŸal olarak yere basarak yürüyüp koÅŸsunlar.Bu durum sadece sizi tatmin eder. Zaten insanoÄŸlunun dışında hangi canlı dış görünüşünü kafasına takar ki? Ama gerçek olan tek bir ÅŸey var ki evde sevimli bir dostunuzun olması tüm sorumlulukları üstlendiÄŸiniz ve karar verdiÄŸiniz zaman en güzel terapilerden biri.                

İnsan hayatında her tür hayvanın yeri şüphesiz ayrıdır. Bazen fanustaki balığınız, kaplumbağanız,kuş, kedi ya da köpeğiniz vb.

Ama ben sadık dostumuz köpeklerin ne kadar duygusal ve sevgi dolu olduğunu anlatan iki filmden bahsetmek istiyorum.

Ä°lki HACHÄ°KO;

1924 yılında Tokyo üniversitesinde görev yapan Japon Profesör Hidesaburo Ueno, küçük bir köpek yavrusu edinir kendine. Profesör, Japonya da sekiz tane anlamına gelen HACHÄ°CO adını koyar köpeÄŸine. Profesörün iÅŸten çıkış saatinde her gün sahibini metronun önünde bekler. Zaman içinde Profesör üniversite de kalp krizi geçirir ve hayatını kaybeder. Ama HACHÄ°CO inatla yıllarca sahibinin tekrar geleceÄŸini ümit ederek bekler. Ta ki metronun önünde bir kış günü kendisi ölene dek.(Bu hikaye gerçek hayattan alınmış Japonya ‘da yaÅŸanmış bir hikaye)

Bu filme hayat veren isim olarak, Profesör rolünde Richard Gere ve Joan Allen birlikte rol alıyorlar.

HACHÄ°CO dan sonra geçtiÄŸimiz günlerde izlediÄŸim ve çok etkilendiÄŸim “MARLEY AND ME.

”2008 yapımı olan Jennifer Aniston ve Owen Wilson’un baÅŸrollerini paylaÅŸtığı labrador cinsi bir yavru köpeÄŸi sahiplenmeleriyle baÅŸlayan film aksiyon filmlerini aratmıyor.

Kahramanımız o kadar yaramaz ki,eÄŸitilmeyi reddediyor.BulunduÄŸu her ortamda kendini fazlasıyla hissettiriyor.Ama onsuz da olmuyor..Ailece izleyebileceÄŸiniz mükemmel bir film.                                     

BÄ°R KÖPEÄžE LÃœKS ARABALAR,BÃœYÃœK EVLER YA DA GÖSTERÄ°ÅžLÄ° KIYAFETLER GEREKMEZ.KOVALAMACA OYUNU YETERLÄ°DÄ°R.KÖPEK SÄ°ZÄ° ZENGÄ°N YA DA YOKSUL OLSANIZ DA SEVER.ZEKÄ° VE SIKICI OLSANIZ DA.BUNU SÄ°ZE KAÇ Ä°NSAN SÖYLEYEBÄ°LÄ°R?KAÇ Ä°NSAN SÄ°ZÄ°N KENDÄ°NÄ°ZÄ° ÖZEL HÄ°SSETMENÄ°ZÄ° SAÄžLAYABÄ°LÄ°R?KAÇ KİŞİ SÄ°ZE KENDÄ°NÄ°ZÄ° OLAÄžANÃœSTÃœ HÄ°SSETTÄ°REBÄ°LÄ°R?..(Marley and Me)filminden alıntıdır.          

Kış mevsimindeyiz, sokaktaki hayvanlar için belirli yerlere kedi ve köpek maması, kuÅŸlar için artan ekmeklerimizi minik parçalar halinde bırakalım.            

Hayat hepimiz için paylaştıkta güzel.

Paylaşmanın mutluluğu çok daha güzel..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran15
gülücük2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Hanife Ç.

11 Aralık 2021 - 14:45

Arzu ablacım keyifle okudum.kolay gelsin iyi yayınlar

NeÅŸe Derin

11 Aralık 2021 - 12:07

Her gün bir kap mama çok önemli unutmayalım

Yorum Yazın

Canlı Radyo