16 o C Kdz. Ereğli

HASTALIKLAR KENDİNİ BELLİ EDİYOR!..

Sağlık 8 yıl 4 ay 12 gün 37 dakika önce 1546

Haberi Paylaşın
Hastalıklar vücutta kendisini önceden belli ediyor. Bacaklardaki ödem kalp yetmezliği, şişkinlik pankreas kanseri habercisi olabiliyor...

Vücutta ortaya çıkan belirtiler ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabiliyor. Erken teşhis hastalıkların tedavisinde olumlu etki gösteriyor. Uzmanlar yok sayılmaması gereken 6 belirtiyi sıralıyor...

AYAKTA UYUŞMA:

Sinsi seyreden şeker hastalığının en önemli belirtilerindendir. Bacak damarlarında tıkanıklık genellikle ayaklarda karıncalanma ve yürürken ağrılara neden olur. B12 vitamini eksikliği, ağır metal zehirlenmeleri, alkolizm, kötü huylu tümörler ve virüs enfeksiyonları bu şikayete neden olur.

BACAKLARDA ÖDEM:

Tek bacakta olduğu zaman lenf akımında bir bozukluk, tıkayıcı bir kitle veya damar hastalıkları düşünülmelidir. Her iki bacakta ödem ise varisler, kalp yetmezliği, lenfatik tıkanıklık, karaciğer hastalıkları ve böbrek hastalıklarında görülebilir.

GAZ VEYA ŞİŞKİNLİK:

Safra kesesi hastalıkları, kalın barsak tümörleri ve son yıllarda sayısı hızla artan pankreas kanserlerinin ilk belirtileri karında sebepsiz şişkinlik, gaz ve bazen kramp şeklinde ağrılardır.

KASIKLARDA AĞRI:

Bu belirtiler üreme organlarının iltihabi hastalıkları, yumurtalık kistleri, dış gebelik, çikolata kistleri, yine üreme organlarının ve mesanenin kötü huylu tümörlerini işaret edebilir.

GÖĞÜS AĞRISI:

Kalbin koroner damarlarında tıkanıklık ve kapak hastalıkları, reflü, mide ülseri, gastrit, zatürre ve akciğer kanseri gibi tedavi gerektiren ve ciddi sonuçlar doğuran hastalıklar göğüs ağrısı yapan hastalıkların başlıcalarıdır.

SABAH

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 14 saat 20 dakika önce YİNE GÜLÜÇ YİNE OLAY !
6 gün 16 saat önce "ÇOK PİŞMANIM " DEDİ !
6 gün 1 saat 52 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
1 gün 19 saat 20 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
6 gün 15 saat 21 dakika önce SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ !
1 gün 4 saat 2 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
7 gün 12 saat 29 dakika önce MESLEĞE HEVESİ VARMIŞ !
4 gün 13 saat 14 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !