Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HARUN KOLÇAK HAYATINI KAYBETTİ!.

HARUN KOLÇAK HAYATINI KAYBETTİ!.

Bir süredir Maslak’ta özel bir hastanede kanser tedavisi gören 62 yaşındaki ünlü ÅŸarkıcı Harun Kolçak hayatını kaybetti. 

Ä°ÅžTE HARUN KOLÇAK’IN SON TWEETi

"Unutma; sen gelecek planları yaparken, hayat da kendi planlarını yapıyor"

 

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

1955 yılında Ä°stanbul ’da dünyaya gelen Harun Kolçak sinema sanatçısı EÅŸref Kolçak’ın oÄŸludur. 70 ’li yıllarda Saint Benoit ’de eÄŸitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak baÅŸlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası EÅŸref Kolçak ’la konuÅŸarak eÄŸitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına start vermiÅŸtir. Ä°lk çalışmalarına rock müziÄŸin babası olarak tanınan Erkin Koray’la baÅŸlamıştır. 1977 ’de Erkin Koray’ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır.

KARÄ°YERÄ°
Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziÄŸe yönelmiÅŸ, Aydın Esen, NeÅŸet Ruacan, Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunç ’tan orkestrasına katılması için teklif almıştır. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası’nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve AÅŸkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile KuÅŸadası “ KuÅŸadası Altın Güvercin Müzik Yarışması ” ve Antalya “ Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması ” adlı ÅŸarkı yarışmalarında ödüller kazanmıştır.

1991 ’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “ Gir Kanıma ” albümü ile baÅŸarılı çıkış yakalayan Kolçak ’ın, albümlerinin çoÄŸunda söz ve müziÄŸin kendisine ait olması sanatçının kariyerinin güçlenmesine neden olmuÅŸtur. Kolçak, 2012 ’de ’Yeniden DoÄŸuyorum’ adlı solo albüm piyasaya sunmuÅŸtur. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak ve Rock Off isimli grup kurmuÅŸtu.

MÃœZÄ°K ALBÃœMLERÄ°

Beni Affet (1991)

En Büyük Aşk (1993)

Yanımda Kal (1995)

Teslim Oldum (1998)

Yaşasın (2000)

Müzisyen (2006)

Yeniden DoÄŸuyorum (2012)

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo