12 o C Kdz. Ereğli

HARP MALULÜ, GAZİ, ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ HAKLARI NELERDİR?

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, 28 Ocak Pazar günü 5’inci olağan kongrelerini gerçekleştireceklerini bildirdi.

Gündem 6 yıl 3 ay 14 gün 22 saat 14 dakika önce 913

Haberi Paylaşın

Demirdüyen, AY City’de bulunan dernek binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, üyelerini ilgilendiren yürürlükteki bazı kanun ve haklardan bahseden Demirdüyen, şunları kaydetti:
“ÖTV-KDV ödemesiz otomobil alma hakkı çıkmıştır. Gazilerimiz kanunla hizmetli görevi yapamayacaklar, masa başı, evrak getir götür gibi işlerde istihdam edilecektir. Şehit eşi, şehit çocukları, anne-baba; bunlardan yararlanacaktır. Konut edinme hakkı vardır, uygulanmaktadır. İş istihdamı sağlanmış, Ereğli ve Alaplı’da üyemiz şehit ailesi, gaziler olmak üzere 33 kişi işe başlamışlardır. Şehit statüsü olmayan bazı ailelerimize statü verilmiş; iş, maaş, sosyal haklardan yararlandırılmıştır. Maalesef 7 ailemiz bundan istifade edememiştir. 2013 yılı 7. Ayında çıkan muhtaçlık yasasının kaldırılması ile şehit ailelerine Mehmetçik Vakfınca senelik bir anneye bir babaya; Anne ve Babalar Günü’nde şehit eşine mali destek verilmesini Ereğli şubemiz öncülüğü, diğer şubelerimizin desteği ve mücadelesi ile gerçekleşmiştir.”
ŞEHİT DE GAZİ DE BİR…
Demirdüyen, çözüm bulunması gereken beklentilerinin bulunduğunu ifade ederek, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“15 Temmuz terör şehidi-gazisi diye bir şey söz konusu değil. Bu ülkenin şehidi de gazisi de birdir. Hem sosyal hem ekonomik haklar noktasında ayrılık var. Bu ayrışma söylemde kısman kalkmıştır. Hem sosyal hem ekonomide aynı eşit seviyeye getirilmelidir. Malül Şehit ailesi ve Gazilerimize de madalya verilmelidir. İş hakkı Gazilerimizde 1’den 2’ye çıkartılmalı, şehit çocuklarının sayı gözetilmeden işe girmeleri sağlanmalı. Evli olan şehit ailesi anne, babadan biri ev hakkına sahip olmalı, her türlü sosyal haktan yararlanmalı. Ayrışma olmadan şehidin eşine sağlanan tüm haktan şehidin anne ve babası da istifade etmeli. Araba, ev alma hakkı, diğer sosyal haklar verilmeli.” Konuştu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 10 saat 22 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 22 saat 23 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 18 saat 50 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 17 saat 51 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 23 saat 44 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 12 saat 58 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 8 saat 28 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
2 gün 9 saat 53 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 21 saat 17 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 13 saat 28 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?