Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HALKIN ADAMI İŞ BAŞINDA !.

HALKIN ADAMI Ä°Åž BAÅžINDA !.

Alaplı Belediyesi su da %20 indirim yaptı.Sağlık çalışanlarına otopark bedava.


Alaplı Belediye BaÅŸkanı Nuri Tekin, “Hepimizin saÄŸlığı, insan saÄŸlığı her ÅŸeyden daha önemli ve asla vazgeçilemez bir önem arz etmektedir. Bu doÄŸrultuda Alaplı Belediye Meclisi olarak ekonomik anlamda da zor günler yaÅŸayan halkımızı bir az olsun rahatlatmak için su ücretlerine 20 indirim yapma kararı aldık. Aldığımız bu karar Ä°lçemize hayırlı olsun.” dedi.

Alaplı Belediyesi’nin, Nisan ayı OlaÄŸan Meclis Toplantısı üst düzey koronavirüs önlemleriyle yapıldı. Öncelikle meclis salonundaki oturma düzeninde deÄŸiÅŸikliÄŸe gidildi ve meclis üyeleri arasına mesafe bırakılacak ÅŸekilde koltuklar yerleÅŸtirildi. Bunun yanında her meclis üyesi için içinde kolonya ve hijyen maddeleri bulunan saÄŸlık kitleri hazırlandı. Meclis salonu giriÅŸinde meclis üyelerinin ellerine eldiven verilerek sterilizasyon maddesi sıkıldı.

Saygı duruÅŸunun ardından Meclis toplantısında konuÅŸan Alaplı Belediye BaÅŸkanı Nuri Tekin, Öncelikle 15 Nisan tarihi itibariyle Koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybeden tüm vatandaÅŸlarımıza Allahtan rahmet, tedavi gören vatandaşımıza ise acil ÅŸifalar diliyorum. Çağımızın vebası olarak adlandırılan koronvirüs tüm Dünyada olduÄŸu gibi Ãœlkemizde de hızla yayılma eÄŸiliminde. Allah’ın izni, alınan önlem ve tedbirler ile bu süreci de geride bırakacağız.”dedi.

VAKANIN İLK AÇIKLANDIĞI GÜN DEZENFEKTE ÇALIŞMASINA BAŞLADIK

“Koronavirüs vakasının ülkemizde ilk göründüğü günden itibaren Alaplı Belediyesi olarak Ä°tfaiye, Zabıta ve Halk Masası bünyesinde ekipler oluÅŸturarak Alaplılı hemÅŸerilerimizin saÄŸlığını korumak adına önleyici tedbirler alarak ön hazırlığımızı yaptık. Vakanın açıklandığı günden itibaren kendi içimizde seferberlik ilan ederek, dezenfektan çalışmalarımıza hızlıca baÅŸladık. Bu baÄŸlamda, Ä°tfaiye ve temizlik iÅŸlerinden oluÅŸturduÄŸumuz 10 kiÅŸilik hijyen ekibimiz halkımızın ortak kullanım alanlarının başında gelen Camilerimiz, Mescitlerimiz, Gasilhanemiz, otobüs duraklarımız, halk otobüslerimiz, durak taksileri, terminal, umumi tuvaletler ve eczanelerimizi dezenfekte ettik. Yine sırasıyla, Belediye binamız baÅŸta olmak üzere; Adliye, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Ä°tfaiye AmirliÄŸi, Alaplı Devlet Hastanesi, SaÄŸlık Ocakları, Alaplı Meslek Yüksek Okulu, Alaplı Yurt-Kur, Öğrenci ve Kur’an kursları, Sosyal Güvenlik Kurumu, Ticaret Sanayi Odası, Orman Ä°ÅŸletme Müdürlüğü, Rehabilitasyon Merkezleri, Kapalı pazaryeri ve ilçemizde faaliyet gösteren bankalarda dezenfekte çalışmaları yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Ayrıca her gün bankamatikler düzenli olarak dezenfekte ilacı ile temizleniyor.”

65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARIN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILIYORUZ.

“65 yaÅŸ üstü vatandaÅŸlarımızın sokaÄŸa çıkma yasağının ardından Halk Masası ve Zabıta Müdürlüğü  bünyesinde Ä°letiÅŸim merkezimizde özel bir ekip oluÅŸturduk. Evlerinden çıkmaması gereken, tek başına yaÅŸayan veya yardıma ihtiyaç duyan vatandaÅŸlarımızın taleplerini aldık. Gıda, ilaç, emekli maaşı ve saÄŸlık hizmeti gibi tüm ihtiyaçları yerine getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Ä°letiÅŸim merkezimize bugüne kadar 300’ün üzerinde gelen talebi yerine getirdik. Belediye hoparlöründen günde 3 defa, bakanlığın 14 kuralı ve alınacak önlemleri seslendirilerek vatandaÅŸlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Aynı zamanda bu süreçte Ä°lçemizde yaÅŸayan 65 yaÅŸ ve üstü ilçe sakinleri tek, tek aranarak ihtiyaçlarının soruyoruz. Belediye olarak sosyal medyayı önemsiyoruz ve bu yüzden oldukça aktif kullanıyoruz. Bilgi vermek ve koronavirüs ile mücadelede Ä°lçemizde yapılan çalışmaları düzenli olarak halkımızla paylaşıyoruz. DiÄŸer yandan ilçemizin çeÅŸitli noktalarında bulunan reklam alanları bu süreçte çok fayda saÄŸladı. Ä°lçemiz genelindeki tüm billboard noktasında el hijyeni ve 14 kural görsellerine yer verilerek vatandaÅŸlarımızı bilgilendirdik. Kapalı pazaryeri açık olduÄŸu haftalarda koronavirüse karşı tüm önlemlerimizi alarak haftada 2 gün yıkama ve dezenfekte çalışması yaptık. Pazar tezgahları arasındaki mesafeyi 3 metreye çıkartarak esnaflarımıza maske ve eldiven dağıttık. Pazara alışveriÅŸe gelen vatandaÅŸlarımızın ateÅŸlerini ölçerek sosyal mesafe kurallarına uyması için bilgilendirdik. Alınan karar gereÄŸi Kapalı Pazaryerimiz ikinci bir karara kadar kapandı. Ä°nÅŸallah en kısa sürede pazaryerimiz eski günlerine kavuÅŸacaktır.”

İTFAİYE EKİPLERİMİZ MAHALLERİ KÖPÜKLÜ SU İLE YIKIYOR.

“Koronvirüs önlemleri kapsamında Belediyemize baÄŸlı itfaiye ekiplerimiz düzenli olarak Ä°lçe merkezi baÅŸta olmak üzere tüm mahallerimizi, cadde ve sokakları köpüklü su ile yıkayarak dezenfekte ediyor. Ayrıca ekiplerimiz deniz suyu ile Ä°lçe merkezini tümüyle yıkayarak temizlik çalışması yapıyor. Fabrikalar periyodik olarak itfaiye araçlarımızla yıkanıyor.11 Mart tarihinde baÅŸladığımız yıkama çalışmalarında her gün 140 ton köpüklü su kullanarak Ä°lçemizi dezenfekte ediyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam ediyor. Bu dönem de halk saÄŸlığı adına çevre temizliÄŸine daha fazla önem vermeye çalıştık. Bu nedenle çöplerin daha sık toplanıp çöp konteynerlerinin de hem temizlenip hem de dezenfekte çalışmalarını sürdürüyoruz.

SU ÜÇRETLERİNE YÜZDE 20 İNDİRİM

Koronvirüs salgını karşı hijyen çok önemli, virüsle mücadelede temizliÄŸin önemine binaen su tüketimi Ä°lçemizde arttı. Alaplı Belediyesi olarak ekonomik anlamda da zor günler yaÅŸayan halkımızı bir az olsun rahatlatmak için su ücretlerine indirim yapma kararı aldık. Meclis toplantısında aldığımız kararla su ücretlerine 4 ay süreyle yüzde 20 indirim yapıyoruz. Ä°mkanlarımız el verse de su ücretlerini daha da düşürebilsek ya da hiç almasak. Aldığımız bu karar Ä°lçemize hayırlı olsun.”

SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYORUZ

“Özellikle can dostlarını sahiplenen, onları düzenli olarak besleyen hemÅŸehrilerimiz endiÅŸelenmesin, sokaktaki can dostlarımızı bu sıkıntılı süreçte ihmal etmiyoruz. Onlar bize emanet. Onları bu zor günlerde aç bırakmıyoruz. Alaplı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan sokak hayvanlarını düzenli olarak beslenerek tedavileri veteriner hekim ve görevlilerimiz tarafından yapılıyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

“Korona virüs salgını ile mücadelenin en büyük kahramanları fedakar saÄŸlık çalışanlarımız, Ä°lçemizdeki SaÄŸlık Merkezlerinde görevli Aile hekimlerimize ve muayene olmaya gelen vatandaÅŸlarımıza maske ve eldiven desteÄŸi saÄŸladık. SaÄŸlamaya da devam edeceÄŸiz. Alaplı Belediyesi olarak her zaman saÄŸlık çalışanlarımızın yanındayız. Kalbimiz ve dualarımız onlarla birlikte. Emeklerinden dolayı hepsine ayrı, ayrı teÅŸekkür ediyorum. Sahada çalışan arkadaÅŸlarımız ise büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Sokaklara, caddelere, meydanlara, camilere, pazar yerlerine, yaÅŸlılara, gençlere, engellilere, ihtiyaç sahiplerine büyük bir görev bilinciyle hizmet ediyorlar. Görev yapan tüm arkadaÅŸlarımıza yürekten teÅŸekkür ediyorum. Son olarak buradan tüm hemÅŸerilerime bir kez daha seslenmek istiyorum. Belediyemize baÄŸlı tüm birimler büyük bir titizlik ve hassasiyetle iÅŸinin başında. Sizin ve sevdiklerinizin saÄŸlığı için lütfen zorunlu olmadıkça evinizden çıkmayın. Gerekli bütün yasal uyarılara özen gösterin. Biz her türlü zorluÄŸu birlik ve beraberlik içerisinde yendik. Ä°nanıyorum ki bu süreci de yine hep birlikte atlatacağız. Siz yeter ki evinizde kalın biz sizin için görevinizin başındayız.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran11
gülücük5
şaşkın1
üzgün1
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Hüseyin ÖZCAN

16 Nisan 2020 - 03:20

Devam başkan, yolun açık olsun.

Yorum Yazın

Canlı Radyo