Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası

Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası

Karadeniz Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Kulübü


Diyarbakır’da gerçekleÅŸtirilen Halk Oyunları Türkiye Åžampiyonası’na katılan Karadeniz EreÄŸli Belediyesi Halk Oyunları Kulübü’nün 7’inci oldukları bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, 13 ayrı kulübün katıldığı ÅŸampiyonada Cemil Soydan yönetmenliÄŸinde EreÄŸli ekibi, dereceye girdiÄŸi KırÅŸehir yöresine ait oyunla KırÅŸehir’ de de adından söz ettirdi.

KIRÅžEHÄ°R MEDYASINDAN ÖVGÃœ…
KırÅŸehir medyasında çıkan haberde “EreÄŸli Belediyesi tarafından kurulan Halk Oyunları Kulübü, KırÅŸehir türküleri ve halkoyunları ile yıllardır yarışmalara katılırken; birçok tören ve açılışlarda KırÅŸehir kültürünü yaÅŸatıyorlar. KırÅŸehir halkoyunlarının sahipsizliÄŸi ve bu kültürün yaÅŸaması için yıllarca kendi imkanları ile ayakta kalmaya çalışan derke ve kulüpler, ÅŸehrin yöneticilerinden ilgi ve destek görmeyince halkoyunları ekipleri dağılıp gitti. Karadeniz EreÄŸli Belediyesi Halk Oyunları Kulübü, son olarak Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Finalinde KırÅŸehir türkülerini seslendirip, halkoyunları gösterisi yaptı. 13 ekiple yarışan Karadeniz EreÄŸli Belediyesi Halk Oyunları Kulübü, yarışmada KırÅŸehir yöresi halk oyunları ile 7'nci oldu” sözlerine yer verildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran3
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo