Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’HALEP’E ELİNİ UZAT’!..

’HALEP’E ELÄ°NÄ° UZAT’!..

EreÄŸli Belediyesince, "Halep’e Elini Uzat" adında yardım kampanyası baÅŸlatıldı.

Ä°lçedeki özel bir otelde düzenlenen kampanya tanıtımı, saygı duruÅŸu, Ä°stiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim okunması ile baÅŸladı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, Ä°slam coÄŸrafyasında yaÅŸanan dram ve zulme bir tek Türkiye’nin seyirci kalmadığını, BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin mazlumlara yardımcı olmak yerine katliama göz yuman bir kuruluÅŸ haline geldiÄŸini ifade etti.

Son günlerde, "Suriyeli erkekler askere alınıp savaÅŸa gönderilsin" denilerek polemik yaratıldığını ifade eden Ã‡aturoÄŸlu, ÅŸunları dile getirdi:

"Biz Suriye’de toprak kazanalım onların topraklarını kendi topraklarımıza katalım diye durmuyoruz. Biz Gaziantep’i, Kilis’i, Türkiye’yi savunmak için Suriye topraklarındayız. Antep’e, Kilis’e toplar, havan mermileri düştüğü zaman, ’niye müdahale etmiyorsunuz?’ diyenler biz ülkemiz için ÅŸehit vererek mücadele verdiÄŸimizde, ’sizin orada ne iÅŸiniz var?’ diyorlar. Bizim orada iÅŸimiz var. Bunlardan birincisi kendi güvenliÄŸimiz için ikincisi de Çanakkale’deki ölümüne mücadelede nasıl Halep, Hama, El Bab’dan gelip orada savaÅŸtıysa bizim onun için orada iÅŸimiz var."

EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu da ilçe halkını yardım kampanyasına destek vermeye çağırdı.

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ise Osmanlı’nın gözbebeklerinden biri olan Halep’te yıkım, acı, ızdırap ve dram yaÅŸandığını söyledi.

Anne, baba ve evlatların öldürüldüğü Halep’te yaÅŸananları batılı ülkelerin görmezden gelerek sessiz kaldığını anlatan Uysal, "Bu insanlık dramı karşısında kılını bile kıpırdatmadılar. Bundan dolayı bizim Halep’e, Müslüman vatandaÅŸlarımıza, insanlığa el uzatmamız lazım." diye konuÅŸtu.

"Halep’te taÅŸ üstünde taÅŸ bırakmadılar." diyen Uysal, "Oradan kaçanlar mülteci durumuna, acı ve ızdırap içine düştü. Deniz aşırı ülkelere kaçanlar, kaçmak zorunda kalanlar, denizlerde boÄŸuldular. Dalgaların kumsallara bıraktığı çocuk ve bebek cesetlerinin sadece fotoÄŸraflarını gördük. Bizlerin Halep’e yardım elini uzatmamız lazım. Türkiye tarihi boyunca her zaman mazlumların ve maÄŸdurların yanında olmuÅŸtur." ifadesinde bulundu.

Uysal, savaşın bitmesi, yardımların bölgeye ulaÅŸtırılması ve kalıcı barışın tesisi için baÅŸta CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın bu konuda gayretlerine kendilerinin de EreÄŸli halkı olarak duyarsız kalmadıklarını belirterek herkesi yardım elini uzatmaya davet etti.

Ereğli Belediyesine yardımların ulaştırılması istenen toplantıya, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo