13 o C Kdz. Ereğli

HAKLI “SIĞINMA” TALEBİ!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir gurup kadın, ilçeye açılması istenen “Kadın Sığınma Evi” için destek kampanyası başlattı. Pek çok erkek ise kampanyaya destek verdi.

Kadın 6 yıl 2 ay 6 gün 14 saat 4 dakika önce 1260

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Kadın Platformu, hayatlarını çeşitli sebeplerden ötürü mağdur yaşayan kadınlara ses olmak için adım attı. Avukat Mine Yılmaz, Devrim Bulvarı İskele Cami önünde düzenlenen imza kampanyasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınlara yönelik şiddet vakalarını anımsattı, Kadın Sığınma Evi kurulması isteklerini hatırlattı. Karşı cins elinden gelen şiddet olaylarının her geçen gün attığını anlatan Yılmaz, şu sözlerle konuştu:

KANUNU HATIRLATTI… “BELEDİYE” DEDİ…
“Günümüzde kadına karşı şiddet artarak devam ederken, bu oran yüzde 14’e kadar çıkmıştır. Her on kadından dördü şiddete maruz kalıyor. Bizler bu nedenle şiddete maruz kalan kadınların psikolojik ve hukuki dayanak almaları, rehabilite olmaları ve topluma yeniden kazandırılmaları için ilçemizde kadın sığınma evi talep ediyoruz.
Belediyeler Kanunu’na göre, töre ve cinayetlerinin önlenmesi ile ilgili genelgede bizlerin bu talebini destekler mahiyettedir. 100 binin aşan belediyelere Kadın Sığınma Evi açma görevi vermektedir. Bizde bu yasadan aldığımız hakkı talep ediyoruz. Ereğli’de kadın sığınma evi istiyoruz.
Bu nedenle bir imza kampanyası başlattık. Bu imza kampanyamız dün bir kahvaltı ile başlattık, hava şartları nedeniyle standımızı bugün açabildik. Ereğli’de yaşan vatandaşlarımızı bu kampanyamızı desteklemeye davet ediyor, imza atmaları için standımıza bekliyoruz."

Mine Yılmaz, kampanyasının bugün (26 Şubat) 17.00’ye kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 20 saat 17 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 11 saat 29 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 18 saat 30 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 15 saat 34 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 15 saat 8 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 9 saat 23 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 19 saat 51 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 13 saat 58 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
14 saat 57 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 17 saat 24 dakika önce KAZA ; 2 YARALI