Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GURUR TAPLOSU

GURUR TAPLOSU

Ant içme törenine Ayyıldız gösterisi damga vurdu


Safranbolu 125. Jandarma EÄŸitim Alay Komutanlığında 29. Dönem AsayiÅŸ Branşı Uzman ErbaÅŸ kursu temel eÄŸitimini tamamlayan bin 959 personel törenle ant içti. Törene ay yıldızlı gösteri törene damga vurdu. 
 

Edinilen bilgiye göre, saygı duruÅŸunda bulunulup Ä°stiklal Marşı'nın söylenmesi ile baÅŸlayan ant içme töreninde eÄŸitimlerde üstün baÅŸarı gösteren Uzman ErbaÅŸlara “BaÅŸarı Belgeleri” ve ödüllerini veren Vali Fuat Gürel, Bilecik 2. Jandarma Er EÄŸitim Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Murat Bulut, 125. Jandarma EÄŸitim Alay Komutanı Albay Ä°sa Çakmak askerleri tebrik ederek baÅŸarılarının devamını dilediler. 
        Törende konuÅŸan Bilecik 2. Jandarma EÄŸitim Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Murat Bulut Türkiye Cumhuriyeti’nin her köşesinde fedakarca ve kahramanca mücadele eden mazisi ÅŸan ÅŸeref ve kahramanlıklarla dolu jandarma teÅŸkilatının saflarına katılan uzman erbaÅŸların onur ve gururlarına ortak olmanın heyecanını yaÅŸadıklarını belirterek, “Tarih boyunca Türk Milleti'nin her türlü mekan ve ÅŸartlarda sinsice oluÅŸan dahili ve harici düşmanları olmuÅŸtur ve aziz milletimiz düşmanı alt etmeyi baÅŸarmıştır. KurtuluÅŸ Savaşında olduÄŸu gibi ÅŸimdi de ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastedeceklere karşı terörle mücadele kahraman silah arkadaÅŸlarımız amansız bir mücadeleye devam etmektedirler” dedi. 
         Uzman erbaÅŸların ettikleri yeminle sadece ailelerinin deÄŸil, asil Türk Milletinin evladı olduklarını ifade eden TuÄŸgenereal Bulut, ÅŸunları söyledi:
“Åžuandan itibaren 8 haftalık Uzman ErbaÅŸ AsayiÅŸ kursunu baÅŸarıyla tamamlayarak ülkemizin büyük bir çoÄŸunluÄŸunda emniyet ve asayiÅŸi saÄŸlamakla sorumlu ve kanun ordusu olan jandarma teÅŸkilatının bir ferdi olarak aramızdasınız. Jandarma olarak bir görev yapmanın bir ayrıcalık olduÄŸunu çok daha iyi anlayacak ve bunlarla her zaman gurur duyacaksınız. Görev yapacağınız yerlerdeki ÅŸartlar ne olursa olsun bu kutsal görev Çanakkale’deki Sakarya’daki ve GüneydoÄŸu’da görev yapmış gazi ve ÅŸehitlerimizin ÅŸanına yakışır bir ÅŸekilde yapacağınızdan hiç şüphemiz yoktur.”
               125. Jandarma EÄŸitim Alay Komutanı Albay Ä°sa Çakmak ise sözlerinde ÅŸu ifadeleri kullandı:
“Bu ulvi göreve talip oldunuz ve burada bulunduÄŸunuz süre içerisinde emniyet asayiÅŸi ve kamu düzenini saÄŸlanmasına yönelik olarak Jandarma Genel Komutanlığının görev ihtiyaçları ile meslek hayatınızda karşılaÅŸabileceÄŸiniz ihtiyaçlar göz önüne alınarak hazırlanan plan doÄŸrultusunda yoÄŸun bir eÄŸitimden geçtiniz. Sabretmeyi, fiziki gücünüzü kullanarak verilen görevleri tam ve eksiksiz yapmayı öğrendiniz. MeÅŸakkatli fakat onurlu bir meslek yaÅŸantısına hazır hale geldiniz. Bundan sonra ülkemizin birliÄŸin ve bütünlüğün korunmasında üstün görev anlayışı ile mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca görev yapan Jandarma TeÅŸkilatının çeÅŸitli birliklerinde görev alacaksınız. Sizlerin de bu birliklerde çok baÅŸarılı olacağınıza asla şüphem yoktur. Aldığınız eÄŸitim yurt içi ve yurt dışında bizlere verilecek her türlü görev için yeterlidir. Meslek hayatınız boyunca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kanun ordusu diye tanımladığı Jandarma TeÅŸkilatı bir mensubu olarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını daima gözetiniz. Kanun ve nizamlara itaat ediniz VatandaÅŸlarımıza karşı daima ÅŸefkatli ve tarafsız olun.”
              KonuÅŸmaların ardından sergilenen gösteride Ayyıldızlı gösteri izleyenler tarafından büyük beÄŸeni aldı. Gösterinin hemen ardından yemin eden çocukları ile görüşen bazı aileler gözyaÅŸlarına hakim olmadı. 
125. Jandarma EÄŸitim Alay Komutanlığı tören alanında yapılan ve bin 959 personelin mezun olduÄŸu etkinliÄŸe Vali Fuat Gürel, Bilecik 2. Jandarma EÄŸitim Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Murat Bulut, BaÅŸsavcı Mehmet Patlak, Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ãœrkmezer, Ä°l Jandarma Komutanı Albay Ali Sefa Yılmaz, kamu kurum ve kuruluÅŸlarının müdürleri, sivil toplum kuruluÅŸlarının temsilcileri ve aileler katıldı. 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
şaşkın1
gülücük0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo