13 o C Kdz. Ereğli

Gurbetteki Zonguldaklılar…

Almanya’da yaşayan Zonguldaklı gurbetçilerin birlikte iftar yaptıkları bildirildi.

Çevre ve Yaşam 5 yıl 11 ay 1 gün 16 saat 18 dakika önce 653

Haberi Paylaşın

Edinilen bilgiye göre, Avrupa Zonguldaklılar Derneği‘nce düzenlenen geleneksel iftar yemeği, Ditib Gelsenkirchen-Hassel Mescid-i Aksa Camisi’nde gerçekleştirildi.
Dernek Başkanı Mehmet Karakulak, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Zonguldaklılar Derneği camiası adına gittikçe her yıl daha da yoğun gerçekleşen iftar programının Ramazan ayının verdiği manevi kazançlardan hoşgörü, sevgi, sabır ve huzur ile gecenin açılışını yaptığını söyledi.
Türk Tasavvuf Müziği sunumu ile Recklinghausen Ditib Kuba Camii’nin Küçük semazenler ekibinin semazen gösterisi yapıldı. Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetlerin Almanca izahından sonra ezan ile misafirler iftar sofrasına davet edildiler.

-KATILIM-
İftara NRW Eyalet Milletvekili Sebastian Watermeier, Azerbaycan fahri Konsolosu Dr. Yuksel Dükan, Gelsenkirchen Belediye başkanı Martina Rudowitz, Zonguldak’ın kardeş kenti Castrop Rauxel‘in Belediye Başkanı Rajko Kravanja, Herten Belediye başkanı Fred Toplak, Gelsenkirchen Bölge Emniyet Müdürü Vekili Andreas Kovert, Gelsenkirchen Evangelik Kilisesi Baş Papazı Montanus, Bochum Cezaevi Sosyal Görevlisi Çağlayan Atış, Karabük-Yeniceliler Derneği Başkanı İbrahim Doğancı, program yapımcısı Mümin Uluç, Avrupa Devrekliler Derneği Başkanı Şahin Tabakoğlu, Çaycumalılar Derneği Başkanı Şenol Alagöz, Kdz. Ereğli Bayat Derneği Başkanı Erhan Erdem, ZONHAV Yönetim Kurulu Başkanvekili Recep Kahya, Alman Türk Dostluk Derneği Başkanı Oya Erken-Biesler, Zonguldak Kayabaşı Derneği Başkanı Hasan Tıska, Hamm Uyum Meclisi Başkanı ve SPD partisi Başkan yardımcısı İsmail Erkul ve Zukunft Bildungswerk kurucusu Turgay Tahtabaş katıldı.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 16 saat 51 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 18 saat 3 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 12 saat 8 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 9 saat 21 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 11 saat 42 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
2 gün 5 saat 57 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
16 saat 25 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 14 saat 4 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 10 saat 13 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 15 saat 11 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !