Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GSM OPERATÖRÜNÜN İSMİ SÖYLENSİN!..

GSM OPERATÖRÜNÜN İSMİ SÖYLENSİN!..

Tüketici BirliÄŸi Federasyonu (TBF) Genel BaÅŸkanı Mehmet Bülent Deniz, Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumunun Numara TaşınabilirliÄŸi YönetmeliÄŸi’nde yaptığı deÄŸiÅŸikliÄŸi deÄŸerlendirdi.

Tüketicilerin "her yöne" tarifeleri seçmesi dolayısıyla uyarı tonu uygulamasının iÅŸlevi, gerekliliÄŸi ve özelliÄŸinin, amaca uygun olmaktan uzaklaÅŸmaya baÅŸladığını bildiren Deniz, tüketicilerin de bu uygulamadan rahatsız olduÄŸunu vurguladı.

Deniz, tüketici beklentisi doÄŸrultusunda Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu tarafından alınan "uyarı tonu" uygulamasının kademeli olarak kaldırılması yönünde alınan karardan 29 Kasım itibarıyla geri adım atıldığını ifade etti.

Deniz, şöyle konuştu:

"Uyarı tonu uygulamasında geri adım, sektörün ulaÅŸmış olduÄŸu büyüklük, tarifeler arasındaki farkların ortadan kalkmış olması ve en önemlisi sektördeki hakim firmaya karşı tüketici lehine rekabeti engelleyecek nitelikte olması nedeniyle çaÄŸ dışı bir yaklaşımdır. Tüketici BirliÄŸi Federasyonu olarak bu saptamalar ışığında, Numara TaşınabilirliÄŸi YönetmeliÄŸi’nin 18. maddesinin deÄŸiÅŸtirilerek, arayan abonelerden tercih edenler dışındaki aboneler için uyarı tonu uygulamasının sona erdirilmesini, uyarı tonu almayı tercih eden tüketiciler için de uyarı tonu yerine aranan GSM operatörünün isminin söylendiÄŸi uyarı sesi uygulamasının baÅŸlatılmasının tüketici yararına olacağı görüşündeyiz."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo