Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Grev sona erdi,Hastaneye kaldırıldılar!.

Grev sona erdi,Hastaneye kaldırıldılar!.

Bartın’da, sokak hayvanlarına yönelik ÅŸiddete dikkat çekmek amacıyla açlık grevi yapan ve dün hastaneye kaldırılan 3 hayvanseverin açlık grevi sona erdi.

Ä°nkumu beldesindeki ÅŸehir çöplüğünde, sokak hayvanlarına ÅŸiddette "dur" demek ve 5199 sayılı yasada deÄŸiÅŸiklik yapılması amacıyla 19 Åžubat’ta açlık grevine baÅŸlayan AyÅŸe Köse (46), UÄŸurcan Saban (18) ve Sevim Arkan (44) eylemlerine son verdi.Hayvan Hakları Savunucusu Arkan,  yaptığı açıklamada, son zamanlarda hayvanlara yönelik artan ÅŸiddete dikkati çekmek için açlık grevine baÅŸladıklarını söyledi.

Arkan, "Şükürler olsun sesimizi duyurduk. Bize olan destekleriniz için size de çok teÅŸekkür ediyorum, çünkü sizler bizim sesimizi duyurdunuz. Çünkü bu sorun sadece benim veya bir baÅŸkasının deÄŸil, hepimizin sorunuydu." diye konuÅŸtu. 

Bir kediye, bir köpeğe şiddet yapan birinin, çocuğa daha fazlasını yapabileceğine işaret eden Arkan, şöyle dedi:

"Sokak hayvanına ÅŸiddet uygulayanlar bir çocuÄŸa neler yapmaz? Bunu insanların algılamasının gerektiÄŸini düşünüyorum. Hastanelik olana kadar grevimize devam ettik. Bilincimi kaybetmek üzereyken saÄŸlık ekipleri saÄŸ olsun gelip aldı bizi. AK Parti Milletvekilimiz Yılmaz Tunç hastaneye geldi ve bize söz verdi. Milletvekilimize ve CumhurbaÅŸkanımıza güvenerek greve son verdik. Ama takipçisiyiz, Ankara’ya gideceÄŸiz. Yasa için ne gerekiyorsa herkes elinden geleni yapacak. Ben buradan herkes sonsuz teÅŸekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun."

Eylemcilerden UÄŸurcan Saban da "Amacımıza ulaÅŸtığımızı düşünüyoruz. AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç’tan sözümüzü aldık. Bizi yalnız bırakmayan herkese teÅŸekkür ediyoruz. Bu savaÅŸ AyÅŸe ve Sevim ablanın ya da benim savaşım deÄŸildi, tüm hayvanseverlerin savaşıydı. Herkese teÅŸekkür ediyorum destekleri için." diye konuÅŸtu. 

Bartın’da 3 hayvansever, Ä°nkumu beldesindeki ÅŸehir çöplüğünde, sokak hayvanlarına yönelik ÅŸiddete dikkati çekmek ve Hayvanları Koruma Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi için 19 Åžubat’ta açlık grevine baÅŸlamış, saÄŸlık durumlarının kötüye gitmesi üzerine dün savcılık kararıyla hastaneye kaldırılmışlardı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo