Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GÖZYAŞLARIYLA TEPKİ GÖSTERDİ!..

GÖZYAŞLARIYLA TEPKİ GÖSTERDİ!..

EreÄŸli’de düzenlenen "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"nda 1915 olaylarına iliÅŸkin Ermeni iddialarına aÄŸlayarak tepki gösteren Vali Yardımcısı Ahmet MailoÄŸlu, "Benim dedelerim hiçbir Ermeni’ye soykırım uygulamadı" dedi.

MailoÄŸlu, bir otelin salonundaki "1. Bölge Anadolu Ä°mam Hatip Liseleri Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"nda yaptığı konuÅŸmada, son günlerde 1915 olaylarına iliÅŸkin Ermeni iddialarının en çok konuÅŸulan konulardan biri olduÄŸunu söyledi.

Ermeni iddialarına iliÅŸkin sözleri, Papa baÅŸta olmak üzere herkese iade ettiklerini anlatan MailoÄŸlu, Ermeni ayaklanmasının önlenmesi amacıyla çıkarılan tehcir uygulamasında hatalı olduÄŸu iddiasıyla yargılanan ve iÅŸgalci güçlerin baskısıyla 10 Nisan 1919’da idam edilen BoÄŸazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in hikayesini anlattı.

AÄŸlayarak güçlükle konuÅŸan MailoÄŸlu, Ä°zmir’de 2004’teki görevi döneminde, TBMM’nin 14 Ekim 1922’de çıkardığı özel bir kanunla "milli ÅŸehit" ilan edilen Kaymakam Kemal Bey’in kızını bularak elini öptüğünü belirtti.

Vali Yardımcısı MailoÄŸlu, Çanakkale’de dedelerinin ÅŸehit olduÄŸunu vurgulayarak "Dedelerimin ÅŸehadetinden dolayı yüreÄŸim hiç acımaz, ÅŸereftir. Ancak Kemal bey ve benzeri vakalar bir iftiraya uÄŸramış gibi hissettiÄŸimden beni kahreder ve üzer" diye konuÅŸtu.

Zaman zaman duygulanarak konuÅŸmasını sürdürmekte zorlanan MailoÄŸlu’na, yarışmayı izleyenler alkışlarıyla destek verdi.

Etkinliğe, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Zonguldak, Bolu, Ankara, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Sinop, Kırıkkale ve Ereğli Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo