Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Görevli Olduğu Caminin Bakımını Kendisi Yapıyor

Görevli Olduğu Caminin Bakımını Kendisi Yapıyor

 Alaplı ilçesinde görevli Ä°mam Abdulcabbar Kalaycı, camisinin bakım ve temizlik iÅŸlerini kendisi yapıyor.

Ä°ki yıl önce Karşıyaka Mahallesi Mustafa Yaman Camisi’ne imam olarak atanan Kalaycı, işçilik maliyeti ödememek için namaz vakitleri dışında vatandaÅŸların da desteÄŸiyle caminin eksiklerini gideriyor. 

Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerin desteği ve cami cemaatini yardımlarıyla iki yılda cami ve çevresinde yapılan yeniliklerle, cemaatte artış olduğunu söyledi.

Cami içinde mutfak ve kütüphanede oluÅŸturduklarını anlatan Kalaycı, her türlü inÅŸaat iÅŸlerinin elinden geldiÄŸini belirterek, "Atandığım günden itibaren camiyi daha güzel hale getirmek için Ã§alışıyoruz. Hayırseverlerin ve cami cemaatinin desteÄŸiyle öncelikle cami içinde sonra dışında baÅŸtan aÅŸağıya yenilikler yaptık. Cemaatin boÅŸ zamanları deÄŸerlendirebileceÄŸi bir kütüphane ve mutfak oluÅŸturduk. Cami dışında yine cemaatimizin oturarak dinlenebileceÄŸi eski ÅŸadırvanı yeniledik. Tüm bu inÅŸaat çalışmasını yapılırken cami cemaatimiz de yardımcı oldu. Ä°ki yılda camimizde yapılan yeniliklerden sonra cemaatimizde artış oldu."

Cami cemaatinden Recep Öztürk de yapılan deÄŸiÅŸikliklerin ardından caminin çok güzel olduÄŸunu ifade ederek, namazdan arta kalan vakitlerde kütüphanede, mutfakta ve ÅŸadırvanda cemaatle oturarak sohbet ettiklerini, tüm günü camide geçirdiklerini kaydetti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo