Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GÖNÜL DOSTU İLE ÇOK ÖZEL SÖYLEŞİ

GÖNÜL DOSTU İLE ÇOK ÖZEL SÖYLEŞİ

Türkiye’nin sevilen sesi, Ereğli FM`e konuk oldu.


Türkiye’nin sevilen sesi, Turkuvaz Radyo Yayın ve Müzik Müdürü, deneyimli radyo programcısı Gönül Dostu Füsun, EreÄŸli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu Arzu ile Devri Alem programının canlı yayın konuÄŸu oldu.

Arzu Tekin: Merhabalar Füsun hanım, hoÅŸ geldiniz EreÄŸli FM’e Arzu’yla Devri Alem’e..

Gönül Dostu Füsun: ArzucuÄŸum hoÅŸ bulduk. Herkese selamlar sevgiler. Ä°stanbul’dan EreÄŸli’ye sevgimi göndermek istiyorum . Çok heyecanlıyım.

Arzu Tekin: Ben de çok heyecanlıyım. Öncelikle ÅŸunu söylemek istiyorum sohbetimize baÅŸlamadan önce, benim için radyo yayıncılığımın en özel programlarından bir tanesi olarak ÅŸimdiden arÅŸivdeki yerini aldı. Meslek büyüğüm, duayen bir isim, Türkiye’nin en sevilen radyo programcılarından sevgili Gönül Dostu Füsun’a EreÄŸli FM dinleyicileri ve programım adına teÅŸekkür ediyorum. Teklifimi kırmayıp bizlerle birlikte olduÄŸunuz için.

Gönül Dostu Füsun:  Ne demek. Bugün sabah yayınımda da bahsettim. Senden bahsedince EreÄŸli FM’e konuk olacağım dediÄŸimde, EreÄŸli’deki dostlar mesaj göndermeye baÅŸladılar. Hepsini sana gönderemedim Arzu’cuÄŸum ama örnek olması adına bir tanesini ilettim sana mutlu olmanı istedim. Åžehrin en önemli deÄŸerli radyolarından biri EreÄŸli FM. Çok seviyorlar sizi, hem seni hem de diÄŸer arkadaÅŸları. Ben çok gururlandım ve mutlu oldum. Radyoya gönül veren biri olarak.  EreÄŸli’de ve Bölge’de bu denli sevildiÄŸiniz için. Ama bizim seninle olan hikâyemizi anlatacak mısın? Ä°lk tanışmamızı.

Arzu Tekin: Tabi ki; Sene 2003,Antalya’da Kemer’de tatildeyiz. Sevgili Gönül Dostu Füsun’da bizim bulunduÄŸumuz otelde tatil yapıyormuÅŸ ailesiyle birlikte. Bir akÅŸam kendisiyle bir araya geldik, o kadar güzel bir karşılaÅŸma ve sohbetti ki radyoculuk üstüne çok kıymetli bir sohbet etme fırsatı buldum kendisiyle. Hepsi benim aklımda. Ben kendisine ne sorduysam hafızama aldım ve radyoculuk adına çok deÄŸerli bilgiler edindim kendisinden. Mütevazı, samimi ve muhteÅŸem bir sohbetti benim için.

Gönül Dostu Füsun: Ne güzel konuÅŸuyorsun, ne tatlısın Arzu’cuÄŸum. Ben ÅŸu an çok mutlu ve heyecanlıyım. Kendi yayınımdaki gibi rahat deÄŸilim. Çok mutlu oldum ve gurur duyuyorum. Radyoya deÄŸer veren, radyoyu seven herkes başımızın tacıdır. Sen de çok büyük emekler veriyorsun. FotoÄŸraf çektirmiÅŸtik o gün. FotoÄŸrafı bana gönderdiÄŸinde oÄŸlun kucağımda ve ÅŸimdi kocaman olmuÅŸtur. Seneler nasıl geçmiÅŸ Arzu. Evet güzel bir tesadüftü annem ve kız kardeÅŸimle tatile gelmiÅŸtik. O günü hiç unutmuyorum. O günden bu güne çok güzel bir yol aldığın için gurur duyuyorum seninle. Ortak dinleyicilerimiz de var. Bu sabah yayınımda bahsederken de gördüm. EreÄŸli’de dinleniyorsunuz ve bu çok güzel bir ÅŸey. Peki, bugün bana ne çalacaksın? Bir gün inÅŸallah yan yana gelmekte nasip olsun tekrar. EÄŸer bir gün gelirsem EreÄŸli’ye hemen yanınıza geleceÄŸim. Sen de lütfen Ä°stanbul’a gelirsen radyoya bekliyorum.

Arzu Tekin :  Ä°nÅŸallah. Genelde programın sonunda davet ederiz ama yine tekrarlayacağız. Gönülden isteriz. Davetimiz her zaman geçerli. Ekip arkadaÅŸlarımızda içeride dinliyorlar size sevgi ve selamlarını iletiyorlar. Ne isterseniz. .Radyo sizin.

Gönül Dostu Füsun:   Ekip çok önemli. Onlar biliyorsun ki sevgili Arzu görünmez kahramanlar, sadece yayın yapmak deÄŸil iÅŸimiz. Ya da bir tek biz varız gibi gözükse de her birinin ayrı emeÄŸi olan bir iÅŸimiz var.

Arzu Tekin : Kesinlikle katılıyorum. İyi bir ekip olmak kadar ekip uyumu da çok önemlidir. Ne mutlu ki bunu elimizden geldiğince yakaladığımıza inanıyoruz. Biz her şeyden önce Ereğli FM olarak bir aileyiz..

Gönül Dostu Füsun: Evet. Kesinlikle. Radyo Turkuvaz da bir aile radyosu. Şükürler olsun gönlüme göre verdi ekibimi Yaradan. İnsanın evine ve işine koşarak gitmesi gerekiyor.

Arzu Tekin: Sevgili Gönül Dostu, yıllarca Türkiye’de sizi bu isimle tanıdık, dinledik, gönlümüze aldık. Program ismini dinleyiciye hakkını%100 hissettiren isim, sizi zaten tanıyoruz ama Gönül Dostu Füsun, radyo aÅŸkı ne zaman baÅŸladı biraz bahseder misiniz?

Gönül Dostu Füsun: Öncelikle ruhum 17,Yay Burcuyum(seninle aynı burçtanım sevgili Arzu) Lise sonrası babam mühendis olmamı isterdi. Benim daha çok sanata yatkınlığım varmış aslında. Müzik ve tiyatro diyorlardı hep öğretmenlerim benim için, konservatuar sınavlarını kazandım. Babam izin vermedi. Araya annem ve aile büyükleri girdi. Opera ÅŸanı kazandım. Aslında benim hedefim müzik öğretmeni olmaktı. Anadolu’ya gitmek, oradaki güzel yavrularımızın hayatlarına dokunmak. Müzik de arada bir vesile idi. Babamın isteÄŸi üzerine,çalışma ekonomisine de girdim. Bakma yayınlarda rahat konuÅŸurum ama hala utangaçta bir mizacım vardır. Hayat beni radyoyla karşılaÅŸtırdı. Ben okurken Fatih’de bir arkadaşım yerel bir radyo da, o dönemde komÅŸularımızın çocuklarına ders veriyordum. Çocuklardan biri Füsun abla radyodan hediye kazandım ama bir türlü vermediler sen yardımcı olurmusun dedi. Annem o dönemde evde hep Ä°stanbul FM dinlerdi. Radyoya gittim ve çocukların hediyesini niçin vermediniz dediÄŸimde orada bir dostluk oluÅŸtu. Sonra ben o radyoyu dinlemeye baÅŸladım. Bir anda kendimi iyi bir radyo dinleyicisi olarak buldum. Ve çeÅŸitli etkinliklerle bir arada bulunduk. Bir gün arkadaşım Ä°stanbul FM radyo programcıları yetiÅŸtirmek istiyor dedi ve kendisine eÅŸlik etmemi rica etti. Peki dedim. GittiÄŸimizde bana siz de ses kaydı verecek misiniz? dediler.

Hayır arkadaşımla geldim dediğimde, arkadaşım bana döndü ve evet o da ses kaydı vericek dedi. Kağıdı elime verdiler okudum ve anons yaptım. Sonrasında 2 gün sonra beni aradılar. Okuyorum ve ben radyocu olmak için gelmedim oraya. Annem teşvik etti ve gel birlikte gidelim dedi. Gittik ve kulakları çınlasın oradaki Naci bey biz seni yetiştirmek ve seninle çalışmak istiyoruz dedi. Okuyorum, kurslara gidiyorum. Fakat tüm yollar açıldı. Benim radyo yolculuğum bu şekilde başladı. İki konservatuar ve çalışma ekonomisi ön lisansla yorucu bir dönem olmuştu. Sonrasında kaçtığım mikrofon benim hayatım, her şeyim oldu.

Arzu Tekin: Ä°yi ki de oldu. Türkiye, bir Gönül Dostu kazandı. Sevgili Gönül Dostu,90’lı yıllarda radyo yayıncılığı ve günümüzde radyo yayıncılığı dediÄŸimizde neler söylemek istersiniz?

Gönül Dostu Füsun: Her ÅŸeyin baÅŸlangıcı çok güzel sevgili Arzu, ne kadar fazlaysa çeÅŸit kıymet bölünmeye baÅŸlıyor.1990’lı yıllarda özel radyoların çıkışıyla birlikte kasetler, CD ler, datlar vardı. Sonrasında dijital teknoloji oluÅŸtu ve dönüşmeye baÅŸladı her ÅŸey. Aslında radyo hiç deÄŸiÅŸmiyor, hep var sadece yer deÄŸiÅŸtiriyor. GeçiÅŸ yaparken o ruhu ve heyecanı kaybetmemek gerekiyor. Belki daha zordu CD leri, kasetleri çıkarıp takmak. Ama bir o kadar da heyecan verici idi.

Arzu Tekin: CD kapağını önce özenle incelerdik, reklamları yayınlayacağımız zaman her reklamın numarası olurdu vs.

Gönül Dostu Füsun: Değişen teknoloji ne olursa olsun; radyonun ruhu hiç bir zaman değişmez..

Arzu Tekin: Dinleyiciyle buluÅŸmak, sesli medyanın en güzel örneklerinden biridir radyo. Fakat her meslekte olduÄŸu gibi görünmeyen zorlukları da var bir o kadar. ÖrneÄŸin çok ciddi maliyetler ve ödemelerle karşı karşıyayız aynı zamanda. Müzik birlikleri(evet haklı olarak tabiki) fakat artan elektrik giderleri vs. bu anlamda bir çok meslektaşımız mücadele vermekte. Öncelikle bu anlamda bana göre Türkiye’nin her yerindeki, Yerel, Bölgesel, Ulusal hiç fark etmez. Maddi, manevi desteÄŸini esirgemeyen tüm radyo sahiplerine öncelikle teÅŸekkür etmek istiyorum. Hem mesleÄŸimizi icra etme fırsatı sundukları hem de istihdam saÄŸladıkları için.

Gönül Dostu Füsun: Evet haklısın Sevgili Arzu, radyonun maliyetini belki konuşmayacağız burada ama, çok büyük maliyetleri ve giderleri var. Yeni dönemde daha rahatlatıcı düzenlemeler gelecek inşallah. Bunun için çalışmalar yapılmakta. Ve ben buradan bizi dinleyen iş insanlarına, yatırımcılara dijital mecraya reklam bütçesi ayırırken radyolara da reklam verilmesi konusunda imtina göstermelerini rica ediyorum. Örneğin, İnsanlar aracına bindiğinde radyoyu açıyor önce, radyo her yerde, telefonunuzda, evinizde, iş yerinizde. Radyo reklamı çok değerlidir. Radyoya reklam veren herkese teşekkür etmek istiyorum.

Arzu Tekin: Bizlerde teşekkür ediyoruz. Haklısınız ve bende şunu eklemek isterim ki, radyo reklamları hedefe ulaşmak için en isabetli tercihlerden biridir.

Son olarak radyo yayıncılığına ilgi duyan genç arkadaşlarımıza neler tavsiye edersiniz?

Gönül Dostu Füsun:  Daha önce kurslar vardı. Åžimdi radyo, televizyon bölümleri var çok ÅŸanslılar, kitap okusunlar, araÅŸtırsınlar, ne istiyorlarsa istedikleri ÅŸeyin üzerine gitmeleri gerekiyor. Hangi branÅŸ olursa olsun.

Arzu Tekin: Sevgili Gönül Dostu, çok teÅŸekkür ederim bu güzel sohbet için, EreÄŸli FM adına, programım adına ve dinleyicilerimiz adına. Bu tatlı buluÅŸma için sevgili Funda’ya sevgilerimizi ve teÅŸekkürlerimizi iletiyoruz. En kısa sürede yan yana görüşmek üzere. Radyo Turkuvaz çalışanlarına EreÄŸli FM ailesi olarak selamlarımızı iletin lütfen.

Gönül Dostu Füsun: Ben çok mutlu oldum. DeÄŸer verdin, kıymet verdin yayınına baÄŸlandım. Benim için çok özelsiniz. GeleceÄŸim inÅŸallah. Ä°stanbul’dan, EreÄŸli’ye selamlar sevgiler. Tüm dinleyicilere ve EreÄŸli FM ekibine selamlar..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran6
gülücük2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Aslı Ece

09 Haziran 2022 - 16:10

İkinizde muhteşemsiniz .Öğleden önce Turkuaz, günün ikinci yarısında Ereğli FM..

Yorum Yazın

Canlı Radyo