Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GMİS’TEN MADENCİLERE ZİYARET

GMÄ°S’TEN MADENCÄ°LERE ZÄ°YARET

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletmesinde çalışan madencileri ziyaret etti.

GMÄ°S Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci, ziyarette işçilere hitaben yaptığı konuÅŸmada, zorlu bir dönemden geçtiklerini, bilgi, birikim ve tecrübeleriyle engelleri aÅŸacaklarını söyledi.

GMÄ°S’in üyeleriyle ve aileleriyle deÄŸil, emeklileri, memuru, esnafı, iÅŸsiziyle büyük bir aile olduÄŸunu ifade eden Demirci, şöyle konuÅŸtu:

"Öncelikli hedefimiz olan TTK ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğüne (MTA) işçi alınması konusunda çabalarımız sürüyor. Ä°ÅŸ yerlerimiz zor durumda ve mutlaka işçi alınması gerekiyor. Çalışma ÅŸartlarımızın zorlaÅŸtığını ve risklerin arttığını her ortamda anlatıyoruz. Her vesileyle TTK’yı hedef göstermek isteyenler var.

Ä°ÅŸ yerlerindeki çalışma ÅŸartlarının ne kadar zorlaÅŸtığını hepimiz biliyoruz. Bugün Türkiye’nin her ÅŸeyden çok kendi doÄŸal kaynaklarına ihtiyacı var. Ekonomik kriz sürüyor. Türkiye’nin taÅŸkömürü ithalatı için dışarıya verecek 4-5 milyar doları yok. Yer altında kömürümüz, yer üstünde çalışmaya hazır insanlarımız var. Türkiye bu kömürü üretmek mecburiyetinde."

GMÄ°S Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmeleri Komisyonu BaÅŸkanı Ä°sa Mutlu, da toplu iÅŸ sözleÅŸmesi süreci hakkında madencilere bilgi verdi. 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo