Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GMİS’TEN MADENCİLERE ZİYARET!.

GMÄ°S’TEN MADENCÄ°LERE ZÄ°YARET!.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri yöneticileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesinde çalışan madencileri ziyaret etti.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Uzunmehmet-1 kuyu başında maden işçilerine hitaben yaptığı konuşmada, kurumunun işçiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin kendi doÄŸal kaynaklarına ihtiyacı olduÄŸunu ifade eden Demirci, şöyle konuÅŸtu:

"Ãœlkemizin taÅŸkömürü ithalatı için dışarıya verecek 4-5 milyar doları yok. Yeraltında kömürümüz, yer üstünde çalışmaya hazır insanlarımız var. Bu iÅŸin uzmanı TTK var. Türkiye, bu kömürü üretmek mecburiyetinde. Ã–ncelikli hedefimiz olan Türkiye TaÅŸkömürü ile Maden Tetkik Arama kurumlarına işçi alınması konusunda çabalarımız sürüyor. Ä°ÅŸ yerlerimiz zor durumda ve mutlaka işçi alınması gerekiyor. Ã‡alışma ÅŸartlarımızın zorlaÅŸtığını ve risklerin arttığını her ortamda anlatıyoruz. Her vesileyle TTK’yı hedef göstermek isteyenler var. GMÄ°S sadece üye ve aileleriyle deÄŸil emeklileri, memuru, esnafı, iÅŸsiziyle çok büyük bir ailedir."

GMİS Genel Başkan Yardımcısı ve GMİS Toplu İş Sözleşmeleri Komisyonu Başkanı İsa Mutlu da TTK Toplu İş Sözleşmesi süreci hakkında madencilere bilgi verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo