Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GMİS AÇIKLAMA YAPTI !

GMİS AÇIKLAMA YAPTI !

30. Dönem Toplu İş sözleşmesinde anlaşma sağlandı.


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Basın bürosundan yapılan yazılı açıklamalara göre; GMİS ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında imzalanan 30. Dönem Toplu İş sözleşmesi 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasını kapsıyor.

TTK çalışanlarını kapsayan Protokol doğrultusunda, başta ücretler olmak üzere sosyal haklar ve diğer ödemelerle ilgili maddelerde anlaşma sağlandı.

SözleÅŸmenin imzalandığı toplantıda; Kamu-Ä°ÅŸ Genel Sekreteri Adnan Çiçek, GMÄ°S Genel BaÅŸkanı Hakan YeÅŸil, TTK Genel Müdür Yardımcısı Ercan GebeÅŸ, GMÄ°S Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ä°sa Mutlu, Genel Sekreter Yener ArslanbuÄŸa, Genel Mali Sekreter Yalçın YiÄŸit, Genel TeÅŸkilatlandırma ve EÄŸitim Sekreteri Tayfun Demir, GMÄ°S’e baÄŸlı ÅŸube baÅŸkanları ile TÃœHÄ°S Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmeleri Uzmanları, TTK TÄ°S Komisyonu Ãœyeleri ile GMÄ°S TÄ°S Komisyonu Ãœyeleri hazır bulundu.

7 Mart 2023’de baÅŸlayan TTK çalışan işçileri ilgilendiren ve 2023 ile 2024 yıllarını kapsayan 30’uncu Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi 82 asıl, 3 geçici ve 8 ek maddeden oluÅŸuyordu.

MTA’DA DA Ä°ÅžLEM TAMAM!

MTA’da da  01 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasını kapsayan 20. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SezleÅŸmesinde imzalar atıldı.

TÃœHÄ°S’te gerçekleÅŸen MTA 20’inci Dönem TÄ°S son oturumuna; GMÄ°S Genel BaÅŸkanı Hakan YeÅŸil, MTA Genel Müdür Yardımcısı Veli AltundaÄŸ, MTA Personel Daire BaÅŸkanı Hüseyin Aslan, MTA Personel Åžube Müdürü Hasan Yalçınkaya, GMÄ°S Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ä°sa Mutlu, Genel Sekreter Yener ArslanbuÄŸa, Genel Mali Sekreter Yalçın YiÄŸit, Genel TeÅŸkilatlandırma ve EÄŸitim Sekreteri Tayfun Demir, GMÄ°S MTA Åžube BaÅŸkanı Tarkan Bor ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

MTA’da çalışan işçileri ilgilendiren Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi 81 asıl, 6 geçici, 3 ek madde bulunuyordu.

YEŞİL: HAYIRLI OLSUN

GMİS Genel Başkanı Yeşil, gerçekleştirilen sözleşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“TTK ve MTA işçilerimizin toplu iÅŸ sözleÅŸmesi görüşmeleri Mart ayında baÅŸlamıştı. Çok yoÄŸun gündemde, deprem felaketi ve demokrasinin olmazsa olmazı seçimlerin olduÄŸu dönemde bir toplu iÅŸ sözleÅŸmesi süreci geçirdik. Ben emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum. Çözüm odaklı yaklaÅŸan TTK ile MTA yetkililerimize ve TÃœHÄ°S yetkililerine teÅŸekkür ediyorum.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo