Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GERİ DÖNÜYORLAR!..

GERİ DÖNÜYORLAR!..

OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı KHK’yla herhangi bir nedenle TSK’dan ayrılan veya iliÅŸiÄŸi kesilen pilot subaylar, gerekli ÅŸartları saÄŸlamaları durumunda TSK’da görevlendirilebilecek.

OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK), herhangi bir nedenle TSK’dan ayrılan veya iliÅŸiÄŸi kesilen pilot subaylar, gerekli ÅŸartları saÄŸlamaları ve baÅŸvurularının uygun görülmesi durumunda TSK’da görevlendirilebilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan 671 Sayılı KHK ile 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’na geçici maddeler eklendi. 

Buna göre, daha önce herhangi bir nedenle TSK’dan ayrılan veya iliÅŸiÄŸi kesilen pilot subaylardan istekliler, uçuÅŸ için gerekli ÅŸartları saÄŸlamaları ve baÅŸvurularının uygun görülmesi halinde ilgili Kuvvet Komutanının teklifi ve Milli Savunma Bakanı’nın onayı ile yeniden subay atanarak TSK’da görevlendirilebilecek. 

Bu subayların dışarıda geçirdikleri süreler rütbe bekleme süresinden sayılacak. 

Malullük ve ölüm hali hariç olmak üzere en az dört yıl görev yapmadan TSK’dan ayrılanlar, atandıkları yeni rütbelerinin emeklilik de dahil olmak üzere hiçbir hakkından yararlanamayacak. 

Emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta iken bu madde kapsamında görevlendirilenlerin bu aylıkları da kesilecek. Aylıkları kesilenlerden dört yıl görev süresi şartını yerine getirmemiş olanlar, bu hizmet süreleri hizmet birleştirmesine konu edilmeyecek ve başkaca bir şart aranmaksızın haklarında toptan ödeme hükümleri uygulanacak.

Aylıkları kesilenlerin sigortalılıklarının sona erdiÄŸi tarih ise yazılı istek tarihi kabul edilerek ilgili sosyal güvenlik kanunlarına göre aylıkları yeniden baÄŸlanacak. Bu maddenin uygulanması nedeniyle geçmiÅŸe yönelik olarak herhangi bir ödeme de yapılmayacak. 

Pilotaj eğitiminde başarılı olanların yükümlülüğü 15 yıl

KHK ile daha önce herhangi bir nedenle uçuÅŸtan ayrılan subaylar, bir yıl içinde baÅŸvuruda bulunmaları ve uçuÅŸ için gerekli ÅŸartları saÄŸlamaları kaydıyla ilgili Kuvvet Komutanlığınca yeniden pilotaj eÄŸitimine alınabilecek. 

Pilotaj eÄŸitiminde baÅŸarılı olanların yükümlülük süresi, bu eÄŸitime baÅŸlama tarihinden itibaren 15 yıl olacak. Pilotaj eÄŸitiminde baÅŸarısız olanların bu eÄŸitimde geçirdikleri süre, yükümlülük süresine dahil edilecek. 

Dış kaynaktan pilot subay temini 

671 Sayılı KHK, dış kaynaktan pilot subay teminine iliÅŸkin düzenlemeleri de içeriyor. 

Buna göre, en az dört yıl süreli eÄŸitim veren fakülte veya yüksekokullardan pilot olarak mezun olan kadın veya erkeklerden muvazzaf subay olmak için baÅŸvuranlar, düzeltilmemiÅŸ nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla 27 yaşını bitirmemiÅŸ olmak, yedek subay olma koÅŸullarını taşımak ve sınavlarda baÅŸarılı olmak ÅŸartıyla muvazzaf subaylığa atanabilecek. 

Bunlardan pilotaj eÄŸitiminde baÅŸarısız olanlar, TSK’da hizmetine ihtiyaç duyulması halinde, diÄŸer ÅŸartları saÄŸlamak ve gerekli eÄŸitimleri tamamlamak kaydıyla diÄŸer sınıflarda istihdam edilebilecek. 

Ancak bunlar için deneme süresi 3 yıl olacak. Pilotaj eÄŸitiminde baÅŸarısız olanlar ile deneme süresi içerisinde TSK’dan ayrılanlardan herhangi bir tazminat alınmayacak. 

Hava Harp Okulu’na yeni öğrenciler

TSK’nın pilot ihtiyacını karşılamak amacıyla 4566 Sayılı Harp Okulları Kanunu’na da geçici maddeler eklendi. 

Buna göre bir yıl içinde yapılacak temin faaliyeti ile Hava Harp Okulu’nun birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarına pilotaj eÄŸitimi veren üniversiteler öncelikli olmak üzere üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğrenci alınabilecek. 

Bu öğrencilerin Hava Harp Okuluna geçişine ilişkin usul ve esaslar ise Milli Savunma Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo