Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GENEL BAŞKAN EREĞLİ’DE KONUŞTU!.

GENEL BAÅžKAN EREÄžLÄ°’DE KONUÅžTU!.

Türk Metal Sendikası Genel BaÅŸkanı Pevrul Kavlak, Erdemir’de sürdürülen toplu iÅŸ sözleÅŸmesi görüşmelerine iliÅŸkin, "Biz sözleÅŸmede ne istiyoruz? Saatlik ücretlere 3 lira zam. Yani üyelerimize, sosyal haklar hariç, ayda 900 lira zam istiyoruz. Koskoca Erdemir 900 liraya itiraz ediyor. Erdemir yönetimine sesleniyorum; Bizim için en iyi sözleÅŸme masada biten sözleÅŸmedir." dedi.

Kavlak, EreÄŸli ilçesinde sendikaya ait otelde Erdemir işçileriyle bir araya geldi

Burada yaptığı konuÅŸmada, Erdemir’in Türkiye’nin stratejik kuruluÅŸlarından biri olduÄŸunu söyleyen Kavlak, "Türkiye’nin gururu ve gözbebeÄŸidir. Kimsenin Erdemir’e sadece bir iÅŸyeri olarak bakmasına, sadece kar zarar cetvelinde görmesine izin vermeyiz." ifadesini kullandı.

Kavlak, demir çelik sektörünün dünyada yaÅŸadığı krizi Türkiye’de yaÅŸamamak için devletin ilgili ve yetkili makamlarına ulaÅŸtıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Yassı mamul ithalatına kota koydurabildik. Türkiye’de demir-çelik sektörü nispeten koruma altına alındı. O sayede, herkes rahat bir nefes aldı. Bunu tek başımıza biz mi baÅŸardık? Hayır. Elbette, baÅŸta Erdemir olmak üzere, sektördeki önemli ÅŸirketler de devredeydi. Bugün eÄŸer kota konulduysa, bunda bizim katkımız çoktur. Bugün en stratejik sektör rahat nefes aldıysa, bunda Türk Metal’in payı çok büyüktür. Feda olsun, bu ülkeye, bu millete."

- "Erdemir üretimi yüzde 7 artırdı"

Demir-çelik sektöründe yaÅŸanan krize raÄŸmen Erdemir’in üretimini yüzde 7, satışını da yüzde 15 artırarak kar açıkladığını anlatan Kavlak, "Erdemir, bu sayede, büyüme planları yapabiliyor, yeni yatırımları hayata geçirebiliyor. Hatta ve hatta yurt dışında giriÅŸimde bulunmayı düşünüyor. BaÅŸka ülkelerde özelleÅŸtirmelerden ÅŸirket almayı planlıyor. Planlasın, Allah yolunu açık etsin. Ä°nÅŸallah daha çok yapar, daha çok büyür." dedi.

Kavlak, sendika ile Erdemir arasında 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmelerinde işçinin talebi doğrultusunda 3 liralık zam istediklerini, ancak işverenin masaya 68 kuruşluk teklifle geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ä°stediÄŸimiz rakamlar müzakere edilebilir makul mantıklı rakamlardır. Biz sözleÅŸmede ne istiyoruz? Saatlik ücretlere 3 lira zam. Yani üyelerimize, sosyal haklar hariç, ayda 900 lira zam istiyoruz. Koskoca Erdemir 900 liraya itiraz ediyor. Erdemir yönetimine sesleniyorum; Bizim için en iyi sözleÅŸme masada biten sözleÅŸmedir. Onun için gelin, daha önce olduÄŸu gibi sorunları masada çözelim, pazarlığı masada bitirelim. 3 lira bizim masadaki rakamımızdır, pazarlık edeceÄŸimiz rakamdır. Onun için daha fazla uzatmayalım. Bakın, Pazartesi grev kararı alacağız haberiniz olsun, grev uygulama kararını almak için de çok beklemeyeceÄŸim. Erdemir’deki iki fırınımızdan birinin adı AyÅŸe, ötekinin Zübeyde. Åžimdi biz, AyÅŸe ile Zübeyde’yi tatile gönderirsek, yer yerinden oynar, emin olun taÅŸ üstünde taÅŸ kalmaz."

Kavlak, Bursa Renault’daki örgütlenme çalışmalarına deÄŸinirken de 800 üyeye ulaÅŸtıklarını, rakip sendikayla aralarındaki üye sayısı farkının 800’den az olması durumunda Genel BaÅŸkanlığı bırakacağını söyledi.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo