Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GENÇLERE YAŞ SINIRI!..

GENÇLERE YAŞ SINIRI!..

Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Genel SaÄŸlık Sigortası Tescil ve Prim Daire BaÅŸkanı Ãœnalan, ’Liseden mezun olanlar 20 yaşını, üniversiteden mezun olanlar 25 yaşını geçmemek ÅŸartıyla, mezun oldukları tarihten itibaren 2 yıl süreyle prim borçlarına bakılmaksızın, bakmakla yükümlü olunan veya hak sahibi kiÅŸi sayılmak suretiyle saÄŸlık hizmetlerinden faydalandırılacak’ dedi.

Ãœnalan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ä°l Müdürü Nejat Deniz ile SGK Ä°l  Binası’nda basın toplantısı düzenledi.

Kısa bir süre önce 6663 sayılı Kanun’un yürürlüğe girmesiyle gençlere  birtakım yeni haklar verildiÄŸini ve  maÄŸdur olmalarının önüne geçildiÄŸini  vurgulayan UÄŸur Ãœnalan, şöyle devam etti:

 

’’Kanun yürürlüğünden önceki uygulamada lisede okuyan gençler 20  yaşına kadar, üniversitede okuyan gençler ise 25 yaşına kadar anne babalarının  saÄŸlık haklarından faydalanabiliyorlardı. Ancak, mezun olan geçlerimiz için bu  haklardan faydalanma imkanı sona eriyordu. Hal böyle olunca, mezun olan  gençlerimize iÅŸsiz oldukları dönemde çeÅŸitli prim borçları çıkıyor ve ödemekte  zorluk çekiyorlardı. Ä°ÅŸte bu maÄŸduriyete son vermek amacıyla bu durumda olan  gençlerimize yeni haklar getirilmiÅŸ, herhangi bir kapsamda sigortaları olmasa  bile saÄŸlıkhizmetlerinden faydalanmaları saÄŸlanmıştır. Şöyle ki; liseden mezun  olanlar 20 yaşını, üniversiteden mezun olanlar 25 yaşını geçmemek ÅŸartıyla, mezun  oldukları tarihten itibaren 2 yıl süreyle prim borçlarına bakılmaksızın ’bakmakla  yükümlü olunan’ veya ’hak sahibi kiÅŸi sayılmak’ suretiyle saÄŸlık hizmetlerinden  faydalandırılacaktır.’’

 

Ãœnalan, aynı kanun ile anne ve babası üzerinden "bakmakla yükümlü  olunan kiÅŸi" kapsamında olmayan gençlere de bu 2 yıllık sürede primleri devlet  tarafından ödenerek saÄŸlık hizmetlerinden faydalanma imkanı getirildiÄŸini  belirtti.

 

SaÄŸlık hizmetlerinden yararlanabilmek için gençlerin mezun olduklarını  gösterir belge ile bulundukları ÅŸehirlerdeki SGK müdürlüklerine müracaat etmeleri  gerektiÄŸini anlatan UÄŸur Ãœnalan, "GerçekleÅŸtirilen sistem, ülkemizde çok önemli  bir sorun olan saÄŸlık sistemimizin iÅŸleyiÅŸinin düzeltilmesi ve insanımızın maruz  kaldığı farklı uygulamaların ortadan kaldırılmasına dönük olması nedeniyle  gerçekten de bir reform niteliÄŸindedir." dedi.

 

Ãœnalan, saÄŸlıklı bir toplumun oluÅŸturulması ve insanca yaÅŸamanın  saÄŸlanması adına getirilen bu hakların gençlere ve tüm topluma hayırlı olmasını  da diledi.

 

acunn

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo