Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Genç Boksörün Milli takım sevinci!.

Genç Boksörün Milli takım sevinci!.

Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Boksa başlayan Lise öğrencisi Öznur Özsoy, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ay-yıldızlı formayı giymenin hayalini kuruyor

Kdz. EreÄŸli ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce baÅŸladığı boksta kısa sürede gösterdiÄŸi baÅŸarının ardından milli takım kampına çaÄŸrılan Öznur Özsoy, Avrupa ve dünya ÅŸampiyonalarında ay-yıldızlı formayı giymenin hayalini kuruyor. Arkadaşının tavsiyesi üzerine boksa baÅŸlayan EreÄŸli Merkez Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Öznur Özsoy, EreÄŸli Belediyespor’un bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. 

Geçen sene Türkiye Yıldız Genç ve Büyük Kadınlar Ferdi Boks Åžampiyonası’nda baÅŸarılı olamayan Ã–znur Özsoy, bir yıllık yoÄŸun çalışmanın ardından geçen ay MuÄŸla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen aynı organizasyonda, yıldızlar kategorisinde, 48 kiloda Türkiye ikincisi oldu. 

Kısa sü gösterdiÄŸi baÅŸarılarla dikkatleri üne çeken ve Yıldız Kızlar Milli Takımı kampına davet edilen 16 yaşındaki boksör, uzun yıllar giymeyi hayal ettiÄŸi ay-yıldızlı formayla Avrupa ve düşampiyonalarında Tü#39;yi temsil etmek istiyor. 

 

"Her gün antrenman yaptım, çok çalıştım"

 

Öznur Özsoy, yaptığı açıklamada, 1,5 yıldır boksla ilgilendiÄŸini belirterek, "Geçen yıl Türkiye Yıldız Genç ve Büyük Kadınlar Ferdi Boks Åžampiyonası’na gittim. Elenmeme raÄŸmen umudumu kaybetmedim, daha da hırslandım. Her gün antrenman yaptım, Ã§ok çalıştım." diye konuÅŸtu. 

Geçen ay MuÄŸla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Türkiye Åžampiyonası’nda finale kalmayı baÅŸardığını anlatan genç boksör,  "Finalde Avrupa ikincisiyle karşı karşıya geldim. Ä°yi bir maç yaptım ancak 3-2 kaybettim. KaybettiÄŸim için üzülmüyorum, çünkü daha çok hırslanıyorum." ifadelerini kullandı. Ã–znur, milli takım kampına davet edildiÄŸi haberini öğrendiÄŸinde büyük bir sevinç yaÅŸadığını aktararak, ÅŸunları söyledi:"Milli takım kampına çaÄŸrılmam benim için umut oldu, mutlu oldum. Milli takımda daha iyi yerlere geleceÄŸim. Avrupa ve dünya ÅŸampiyonasına gitmeyi çok istiyorum. Umarım bu çalışmalarım boÅŸa gitmez." 

Okulda başarılı bir öğrenci olduğunu da vurgulayan Öznur Özsoy, kadınlara boksu tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.

Güven: "Milli formayı uzun yıllar giyecektir"

EreÄŸli Belediye spor Antrenörü Cemal Güven, kısa süre önce boksa baÅŸlayan Öznur’un, ciddi bir baÅŸarı elde ettiÄŸini, gelecekte de Türkiye’ye önemli madalyalar kazandıracağına inandığını dile getirdi. Genç boksörün kilosunda Türkiye ÅŸampiyonluÄŸunu kıl payı kaçırdığını belirten Güven, "Finalde milli boksörle karşı karşıya geldi. Ä°yi mücadele etti ama kaybetti. Milli takım kampına çaÄŸrıldı. Umut ediyorum ki milli formayı uzun yıllar giyecektir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Güven, Öznur’un hırslı bir sporcu olduÄŸunu kaydederek, şöyle konuÅŸtu:

"Öznur, hiç ara vermeden antrenmanlara devam etti. Becerisinin yanı sıra özel maçlar yaparak da formunu yükseltti. Kilosunda Türkiye’deki en iyi 3 boksörden biri. Milli formayı giyecek hırslı bir sporcu. Gece gündüz boksla yatıp kalkıyor. Çalışmaktan bıkmıyor. Milli formayı giydikten sonra da bir daha çıkartacağını sanmıyorum." 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo