Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GELİN VE DAMAT DEMOKRASİ NÖBETİNDE

GELİN VE DAMAT DEMOKRASİ NÖBETİNDE

Kdz.Ereğli halkının yoğun katılımla gerçekleştirdiği demokrasi nöbetine, köy ve mahalle muhtarları ile yöresel dernekler destek verdi. Düğünlerini yapan gelin ve damat ise en mutlu günlerinde nöbete katıldı.

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın ilçedeke 5 siyasi partinin Ä°lçe BaÅŸkanıyla bir araya gelerek baÅŸlattığı demokrasi nöbetinin 15.gecesine toplumun her kesiminden katılım sürdü.

Atatürk Anıtı önünde sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tutan Kdz.Ereğli halkı, darbe girişiminin 15.gecesinde de demokrasiye sahip çıktı.

GELİN VE DAMAT NÖBETTE..

Aynı gece düğünlerini yapan bir çift ise nöbet alanına geldi. Volkan-Necla Demirbilek çifti, en mutlu günlerinde gelin ve damatlığıyla nöbet alanına gelerek Kdz.Ereğli halkının demokrasi nöbetine destek oldu.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, genç çiftin bu davranışlarını ayakta alkışlayarak kendilerine bir ömür boyu mutluluk diledi.

Damat Volkan Demirbilek, darbe giriÅŸimini kınayarak; “Bu mutlu günümüzde Kdz.EreÄŸli halkının burada gerçekleÅŸtirdiÄŸi demokrasi nöbetine katılarak, mutluluÄŸumuza bir mutluluk daha kattık” dedi.

MUHTARLAR VE YÖRESEL DERNEKLER DESTEK VERDİ

Demokrasi Nöbetinin 15.gecesinde alanda toplanan halka, ilçedeki köy ve mahalle muhtarları ile yöresel dernek başkanları destek verdi.

16 Yöresel Dernek BaÅŸkanının katıldığı nöbette bir konuÅŸma yapan Trabzonlular DerneÄŸi BaÅŸkanı Tevfik Yıldız, ’Darbe kimden gelirse gelsin, darbelere karşıyız. Kdz.EreÄŸli’deki yöresel dernekler olarak CumhurbaÅŸkanımızın, hükümetin, devletimizin ve belediye baÅŸkanımızın yanında olduÄŸumuzu bildirmek için bugün buradayız” dedi.

’BU MEYDANLAR Ä°YÄ° NÄ°YETLÄ° OLANLARIN’

Kdz.EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç ve beraberinde 50’den fazla köy ile mahalle muhtarı demokrasi nöbetine katıldılar. Kdz.EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu da, her gece olduÄŸu gibi daire müdürleriyle birlikte alanda nöbet tutan Kdz.EreÄŸli’lere destek oldu.

MadenoÄŸlu, yaptığı açıklamada; “Bu meydanlar iyi niyetli olanların. Güzel iÅŸler yapanların, kötü ÅŸeylere karşı çıkanların meydanları olmalıdır. Ve sizde bunu yapıyorsunuz. Sizlerin bu meydanları bırakmayacağını biliyoruz. Bu akÅŸam köy ve mahalle muhtarlarımızın neredeyse tamamı burada. Muhtarlarımızın azaları burada. Yöresel derneklerimizin baÅŸkanları ve yönetim kurulu üyeleri burada. Daire amirleri ve memur arkadaÅŸlarımız burada. Hülasa, toplumumuzun her kesiminden, her fikrinden insanlarımız burada. ArkadaÅŸlarımıza ve siz deÄŸerli vatandaÅŸlarımıza bu nöbetiniz için canı gönülden tebrik ve teÅŸekkür ediyorum” dedi.

’CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZE VE DEMOKRASÄ°MÄ°ZE SAHÄ°P ÇIKACAÄžIZ’

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ise yaptığı konuÅŸmada; “Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmayı sürdüreceÄŸiz” dedi.

BaÅŸkan uysal; “Bugün burada, 15 gündür darbeye ve darbeci zihniyete karşı tuttuÄŸunuz nöbetleri tarih yazacak. Sizlerde hem geçmiÅŸinize, hem gelecek nesillere karşı borcunuzu ödemenizin mutluluÄŸu içerisinde olacaksınız. Allah sizlerden razı olsun, nöbetimiz hayırlara vesile olsun. Allah birlik ve beraberliÄŸimizi daim eylesin. Bundan sonrada bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kardeÅŸ olacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduÄŸu cumhuriyet ilelebet yaÅŸayacak dedik.  Bize muasır medeniyeti hedef gösterdi. CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan ise, yeni, büyük, güçlü Türkiye’yi hedef gösterdi. 2023, 2053, 2071’i hedef gösterdi. Bu hedefler ışığında bizde mücadelemizi sürdüreceÄŸiz” dedi.

Demokrasi nöbetinde Çanakkale destanını ve bugün yaÅŸananları anlatan Dünyanın en yaÅŸlı gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oÄŸlu Turgut Kaçmaz ve yüreÄŸi vatan ve millet sevgisi dolu gençlerin söylediÄŸi ÅŸiir ve destanlar, alanda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Kdz.Ereğli Belediyesi gece boyunca alanda toplanan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

GELİN VE DAMAT DEMOKRASİ NÖBETİNDE

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo