Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GEBELİKTE ZEHİRLENME!..

GEBELÄ°KTE ZEHÄ°RLENME!..

TekirdaÄŸ Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum Uzmanı Operatör Doktor Birol Kıyak, "Detaylı ultrason ile gebelik zehirlenmesi riski yüksek olan gebelikleri Ã¶nceden tespit edip 24. haftada gebeliÄŸi takip eden doktoru uyarıyoruz. Erken teÅŸhis, gebelik zehirlenmelerine karşı erken önlem alınması ve tedavi sürecinin olumlu sonuçlanması açısından önem taşıyor" dedi.

Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane bünyesinde tanısal üst düzey ultrasonografi cihazının kasım ayında hizmete girdiÄŸini söyledi.

Cihaz ile detaylı ultrason yapılabildiÄŸini ve anne karnındaki bebekte ve annede oluÅŸabilecek birçok hastalığa bu uygulama ile birlikte erken teÅŸhis konulabileceÄŸini belirten Kıyak, "Gebelikte, bebeklerdeki yapısal bozuklukları ultrasonografi ile saptayabiliyoruz. Ã–zellikle 11-14 haftalık gebeliklerde detaylı ultrasonografi yapmanın önemi büyük.  Bu gebelik haftasında, bebeklerin ense kalınlığını ölçerek kalp anomalisi ve genetik hastalıkları erken teÅŸhis edebiliyoruz" diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo