Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

GAZİLERİMİZE BERATLARI VERİLDİ

GAZİLERİMİZE BERATLARI VERİLDİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ilçe protokolü tarafından düzenlenen iftar yemeğinin ardından gazilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı takdim edildi.
Ereğli Bölge ve Garnizon komutanlığında düzenlenen iftar programında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Ezan ile birlikte oruçlar açıldı.
İftar sonrasında konuşan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Kıbrıs Barış Harekatı’nın Türk ordusu ve milletinin en sıcak en taze harekatlarından bir tanesi olduğunu söyledi. Vatan topraklarında var olunduğu sürece bu mücadelenin devam edeceği ifade eden Çorumluoğlu, şöyle dedi:
“Bu topraklarda yaşamanın bu coğrafyada bulunmanın bir maliyeti var. Bu maliyette her zaman bizi ayakta tutacak, uyanık olacak bir devlet ve askeri birlik kurmaktan geçiyor. Sadece askeri birlik olarak değil diğer birimler olarak kaymakamlık, belediye, adliye diğer birimlerimiz olarak da her zaman çalışacağız, güçlü olacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Bizi bölmek, parçalamak aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dimdik ayakta duracağız. Bugün gazilerimize bugün görev düşse tekrar işlerinin başına gideceklerine, tekrar paraşütten atlayacaklarına, 74'deki olduğu gibi bugünde olacağına inanıyorum."

Ereğli Muharip Gaziler Derneği başkanı Temek Şahin ise Kıbrıs Türk'ünün esaretten kurtarıldığını anımsattığı sözlerinde şunları kaydetti:
“Kıbrıs Barış Harekatı'na 37 bin 500 silah arkadaşı ile birlikte katıldık. Bizlere verilen her türlü görevi başarı ile yerine getirdik. Muzaffer birer gazi olarak vatanımıza geri döndük. Kıbrıs gazileri üstün cesaret ve kahramanlık örnekleri göstererek emsalsiz bir zafer kazanmışlardır. Bu kahramanlar Kıbrıs Türk'ünü esaretten kurtarmış ve Kıbrıs'a barış getirmiştir. Tüm savaş tarihinde altın bir sayfadır."
Yapılan konuşmaların ardından İlçe protokolü tarafından 115 gazi ve gazi yakınına madalyaları takdim edildi. Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.
Programa, Çorumluoğlu yanı sıra Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ ile gazi ve gazi yakınları katıldı.

 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo