Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GAZİLER, ’ANLAMLI GÜNDE’, YENİ YERİNDELER

GAZÄ°LER, ’ANLAMLI GÃœNDE’, YENÄ° YERÄ°NDELER

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından ilçedeki Muharip Gaziler Derneğine tahsis edilen şubenin açılışı, Kıbrıs Barış Harekatının 42.yıldönümünde gerçekleştirildi.

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli şubesine yer tahsis edildi.

Orhanlar Mahallesi Atatürk Bulvarı’ndaki ÅŸube açılışı, Kıbrıs Barış Harekatının 42. Yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtında gerçekleÅŸtirilen törenin ardından yapıldı.

“GAZÄ°LERE YAKIÅžAN BÄ°R YER”

Kdz.EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, burada yaptığı konuÅŸmada, “Ä°stiklal ve vatan uÄŸruna, aziz canlarını bu kara topraÄŸa çekinmeden veren kahraman Kıbrıs ÅŸehitlerimizi keza GüneydoÄŸu’da, birlik ve beraberliÄŸimiz için vatanın muhtelif bölgelerimizde ÅŸehit düşenlerimizi, keza lanetlenecek darbecilerin kurÅŸunlarına hedef olarak ÅŸehit olan asker, polis ve sivil vatandaÅŸlarıma yüce Mevla’dan mekanlarını cennet etmesini diliyorum. Kdz.EreÄŸli Belediyesi tarafından tahsis edilen bu yerin gazilerimize hayırlı,uÄŸurlu olmasını diliyorum” dedi.

 “ASLA AFFEDÄ°LMEYECEK”

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanvekili Ayhan Atay da, Gazilere tahsis ettikleri yeni yerin hayırlı uÄŸurlu olmasını dileyerek; “ Bugün;  42 yıl önce Kıbrıs’ta DARBE giriÅŸiminde bulunan darbeci Rum çetelerine karşı Kahraman Türk askerlerinin Kıbrıs’ta sadece Türklere deÄŸil Rumlara da barış getirmek amacıyla gerçekleÅŸtirdiÄŸi Kıbrıs Barış Harekatının 42’nci yıldönümü. Peygamber Ocağı olarak kabul ettiÄŸimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve ÅŸanlı Mehmetçileri ile bu kutlu günde ne kadar çok övündüğümüzü ve gurur duyduÄŸumuzu ifade etmek istiyorum. Ãœzerine giydiÄŸi ÅŸanlı üniformasının hakkını veren; bayrağını seven, vatanını seven, ÅŸehit kanlarıyla sulanmış bu kutsal vatanımız uÄŸruna canlarını feda etmekten bir saniye bile tereddüt etmeyen Mehmetçilerimizle, ÅŸehitlerimizle, gazilerimizle her zaman gurur duymaya devam edeceÄŸiz. Maalesef 5 gün önce, 15 Temmuz Cuma günü yaÅŸanan ihaneti de bu millet hiçbir zaman unutmayacaktır. Åžanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış bu hainleri, darbeci çeteleri Türk Milleti asla affetmeyecektir” dedi.

Gaziler DerneÄŸi BaÅŸkanı Temel Åžahin ise yaptığı konuÅŸmada Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’a teÅŸekkür ederek; “BaÅŸkanımızın tahsis ettiÄŸi ÅŸubemizin yeni yerini bu anlamlı günde açıyoruz” dedi.

Ä°lçe Müftüsü Recai Albayrak’ın yaptığı duanın ardından Åžubenin açılışı yapıldı.

Törene, İlçe Komutanı Jandarma Binbaşı Gökhan Tufan, Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve gazi yakınları da katıldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo