Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Gazeteciden CHP’ye ‘adalet’ yürüyüşü

Gazeteciden CHP’ye ‘adalet’ yürüyüşü

CHP’li belediyenin hakkında açtığı davalardan bıkan gazeteci CHP Genel Merkezine yürüyor


Daha önce CHP Milletvekili ve gazeteci Enis BerberoÄŸlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan Ä°stanbul’a adalet yürüyüşü yapan CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’na karşı ÅŸimdide Murat BaÅŸbay isimli gazeteci CHP’li belediyenin haberlerinden dolayı açtığı mahkemelerden bıkarak “Herkes İçin Adalet” yürüyüşüne baÅŸladı. Ä°stanbul’dan yürüyerek yola çıkan gazeteci Murat BaÅŸbay, Düzce’ye ulaÅŸtı. 
CHP'li Bakırköy Belediyesi ve Adalar Belediyesi ile ilgili yaptığı haberlerde kullanılan 'karikatürlerden' dolayı, belediye baÅŸkanlarının ÅŸikayeti üzerine hapis ve para cezasına çarptırılan gazeteci Murat BaÅŸbay, CHP Genel Merkezi'ne kadar sürecek "Herkes için Adalet" yürüyüşü yapıyor. 
Hakkında 50 suç duyurusu yapıldığını ve 13 davanın devam ettiÄŸini belirten BaÅŸbay, haberleri yayımladığı internet sitesinin iki kez yayın durdurma cezası aldığını, iki haberinden dolayı hapis ve para cezası aldığını söyledi. Kemal KılıçldaroÄŸlu’nun kiÅŸiye özel adalet için yola çıktığını da belirten BaÅŸbay şöyle devam etti: "Ä°ÅŸin en trajikomik yanı ise, haberlerin içeriÄŸinden deÄŸil de kullandığımız karikatürlerden dolayı yargılanıyorum. Hiçbir siyasi destek almadan, sadece 'Adalet'in herkes için bir gün lazım olacağını anlatmak gayesiyle baÅŸladığım yürüyüşümü CHP Genel Merkezi önünde bitireceÄŸim. Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun Ankara'dan gelirken yanında getirdiÄŸi eksik 'Adalet' anlayışını geri götürüp kendisine iade edeceÄŸim. Bir kesim için deÄŸil, herkes için adalet diyorum” dedi. 

“Haber sitem iki defa kapatıldı” 
Hakkında 50 suç duyurusu 13 dava olduÄŸunu belirten BaÅŸbay, “Kendi gazetecisi için yürüyüş yapan Kemal KılıçdaroÄŸlu yine kendi belediyeleri Bakırköy ve Adalar Belediye baÅŸkanlarının benim hakkımda açmış oldukları 50 tane suç duyurusu 13 tane dava ve bu davalardan mütevellit bir hapis cezam var, para cezasına çarptırıldım diÄŸerlerinden de beraat ettim. Biz bu yürüyüşte diyoruz ki evet adalet ama herkes için adalet olsun. Adalet sadece size dokunanı deÄŸil herkes için adalet herkesin haklarını savunacağız. Yürüyüşümüz Ankara CHP Genel Merkezinin önünde noktalanacak” diye konuÅŸtu. 

“Haberlerden deÄŸil karikatürlerden yargılandım” 
Yaptığı haberlerden deÄŸil haberin içinde yer alan karikatürlerden ceza aldığını belirten BaÅŸbay, “Tek haber gazetesinde yaptığım haberlerden dolayı deÄŸil haberlerin içinde kullandığım karikatürlerden dolayı maalesef yargılandım. CHP’li Adalar ve Bakırköy Belediyesi bir anlamda karikatür düşmanı olduklarını da göstermiÅŸ oldular. Haberlerin içeriÄŸinde rüşvet var, yolsuzluk var, hırsızlık var, yanlış yapılan iÅŸler var, FETÖ ile baÄŸlantılar var, belediyelerin FETÖ’ye para aktarımları var. Bununla ilgili belgeleri koyuyoruz ortaya ama maalesef görüyoruz ki bunlar yargıyı ve belediye baÅŸkanlarını pek enterese etmiyor sadece ve sadece haberlerde kullandığım karikatürler onları son derece rahatsız ediyor yani mesela Adalar Belediyesi’ne Kayyum diye bir haberimiz vardı. Bu haberden dolayı gazetem kapatma cezası aldı. Yine Bakırköy ile ilgili bir haberim de yine kapatma cezası aldım” dedi. 
Murat BaÅŸbay’ın, 15 Kasım’da Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde olması planlanıyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo