7 o C Kdz. Ereğli

GAZETECEYE SİBER SALDIRI!

GAZETECEYE SİBER SALDIRI!

Çevre ve Yaşam 4 yıl 6 ay 19 gün 9 saat 56 dakika önce 1086

Haberi Paylaşın

Zonguldak ili Ereğli ilçesinde 40 yıllık geçmişe sahip Hakimiyet Yayın Kuruluşu bünyesinde yer alan sitelerimizdeki haberlerin, sosyal paylaşım sitesinde paylaşılmasına yönelik saldırıya uğradığı bildirildi.

http://ereglihakimiyet.com adresinde yer alan haber şöyle:
“1 Mart 1980’de, ‘Ereğli’nin sesi’ olarak başladığımız yayın hayatımızı, 1986’dan itibaren “Hakimiyet Gazetesi” olarak sürdürme kararımızda hep Atatürk İlke ve İnkılapları ile meslek ilkelerine bağlı kaldık.
Toplumu zedeleyici, zarar verici, kişi hak ve hürriyetini kısıtlayıcı hiçbir yayına yer vermeden; insan haklarına saygılı yayın anlayışı ile devam ettiğimiz haberciliğimizi, 2006’da hayata geçirdiğimiz; “ereglihakimiyet.com” ve “ereglihakimiyet.net” haber sitelerimizde de sürdürdük.
Bu kapsamda, bölgemizde, hatta sosyal hesaplarımız vasıtasıyla ülkemizde saygın yere sahip Hakimiyet’in haberlerini, yine sosyal medyalarda oluşturulan bazı guruplarda paylaşarak, kamuoyunun bilgi alma hakkını fazlalaştırıcı girişimlerimiz oldu.
Ancak, ne yazık ki, bazı haberlerimizin, ‘çıkarlarına ters düştüğünü sandığımız gerekçelerle’ olsa gerek, yayınlanmasından rahatsızlık duyan bir kısım çevrenin ise özellikle Hakimiyet Yayın Grubu sahibi Fikri Kapan’a ait “Facebook” paylaşımlarını şikayet etmek suretiyle yayınlanmasını engelleyici girişimleri olduğunu belirledik.
Bu kapsamda, geniş kitlelere hitabeden “Facebook”daki gruplarda yayınladığımız haberlerin küçük bir zümre tarafından ‘kasıtlı olarak’ şikayet edildiğini tespit ettik.
Buna karşılık ise gerekli girişim ve müracaatlarımızı yapıyoruz. Sorunun en kısa sürede düzeltileceğini ve okurlarımızın, haber alma özgürlüğüne yeniden kavuşmalarının sağlanacağından şüphemiz yok.
Şunun çok iyi bilinmesini istiyoruz ki; bu tür gerçek ya da siber saldırılarda bulunanlar ne Hakimiyet’i bitirmeye güçleri yetecek, ne de toplum karşısında kötü emellerine ulaşamayacaklardır. Bu tür saldırıların hangi kanal ve kanattan geldiğini tahmin etmekle birlikte, takibimizde olacak ve yasal süreç başlatacağız.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 3 saat 8 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 15 saat 9 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 11 saat 36 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 10 saat 37 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 16 saat 30 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 5 saat 44 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 1 saat 14 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 14 saat 3 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 2 saat 39 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 6 saat 14 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?