Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FLAŞ TAKAS GELİŞMESİ !

FLAÅž TAKAS GELÄ°ÅžMESÄ° !

Kdz.Ereğli Türk Metal Sendikası 13. Genel Kurulu gerçekleştirildi.


Kdz.Ereğli Türk Metal Sendikası 13. Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu EreÄŸli Otel’in Erdemir Salonu’nda Türk Metal Genel BaÅŸkan Yardımcısı Uysal AltundaÄŸ Divan BaÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirilen genel kurulda, saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı okundu.

 Åžube BaÅŸkanı Kalfa, buradaki konuÅŸmasında, Türk Metal Genel BaÅŸkanı Pevrul Kavlak’ın talimatıyla, Çaycuma Bölgesinde Türk Metal TemsilciliÄŸi açıldığını ve buradaki iÅŸ yerlerinde örgütlenme çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

 

Dünyada ve Türkiye’de yaÅŸanan çeÅŸitli olumsuzluklardan en çok etkilenenin işçi kesimi olduÄŸunu vurgulayan Kalfa, “Biz emekçiler olarak, zaten alın teri ile geçinip yıllardır enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele ediyoruz. Ama tüm bu olumsuz tabloya raÄŸmen yine de umutsuz deÄŸiliz. Çünkü bizim sendikamız var, Türk Metalimiz var, Genel BaÅŸkanımız Pevrul Kavlak’ımız var. Ä°yi ki de var, Allah başımızdan eksik etmesin. Ãœyelerimize günün koÅŸullarına raÄŸmen rahat bir nefes aldırabilen büyük bir liderimiz büyük bir baÅŸkanımız var” dedi.

Türk Metal olarak geçmişte birçok olay yaşadıklarını, zorluklar çektiklerini anlatan Kalfa, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz, Genel BaÅŸkanımızın bize gösterdiÄŸi hedefe, sormadan sorgulamadan hep birlikte yürüdük. Çünkü biliyorduk ki o yolun sonu zaferdir. Hiç yanılmadık, genel baÅŸkanımızın önderliÄŸinde her yolun sonu zafere çıktı. Hep zafere ulaÅŸtık yine onun yanında el ele kol kola hep birlikte yürüyeceÄŸiz ve zafere ulaÅŸacağız. Bizler emekçiyiz, bizim alın terimizden baÅŸka sermayemiz sendikamızdan baÅŸka güvencemiz yok.

GÖREV İSTENMEZ VERİLİR

Türk Metal Sendikasın da görev istenmez görev verilir, bu düstur ile genel başkanımızın ve genel merkez yöneticilerimizin de desteğini alarak göreve geldiğimiz gün itibariyle temsil ettiğimiz üyelerimize layık olmaya çalıştık. Hiçbir arkadaşımızı ötekileştirmeden hizmet vermeye gayret gösterdik. Tüm üyelerimizi emek kardeşimiz olarak gördük. Onların istek ve haklı taleplerini en hızlı ve etkili bizimde çözme gayreti içerisinde olduk.

TAKAS’TA YENÄ° SÃœREÇ

Özellikle Erdemir’de (EYT)’nin de (Emeklilikte YaÅŸa Takılanlar) çıkması ile yeni bir süreç baÅŸlamış oldu. Daha önceleri uygulanan ve emekliliÄŸini hak etmiÅŸ Erdemir çalışanları üyelerimizde yüksek beklenti haline gelen takas uygulamasının da kaldırılması ile bu süreci genel baÅŸkanımızın talimatı genel merkez yöneticilerimizin gayreti ve ÅŸirket yönetimi ile gerçekleÅŸtirilen temaslar neticesinde Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmemizin 64. Maddesi gereÄŸini bu arkadaÅŸlarımızın içinde uygulama kararını almış bulunuyoruz. Bu durumun düzeltilmesine katkı saÄŸlayan Erdemir yöneticilerini de sizlerin huzurunda teÅŸekkür ederiz.

Erdemir de çalışan ve emekliliÄŸini hak eden öncelikle üyelerimizin çocuklarından iÅŸe alım kriterlerine uygun evlatlarımızı en kısa süre içerisinde sisteme dahil etmek arzusu içerisindeyiz. Bu vesile ile görev yaptığım ekip arkadaÅŸlarıma da özverili çalışmalarından dolayı tüm samimiyetimle teÅŸekkür ediyorum. Siz üyelerimize ve emek kardeÅŸlerimize layık olabildiysek ne mutlu bizlere. Genel baÅŸkanımız ve genel merkez yöneticilerimizin yanında durarak birlikte her engeli de aÅŸabilecek güçte olduÄŸumuzu unutmayalım.”

İŞTE YENİ YÖNETİM

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanlığına Altan Kalfa, Şube Sekreteri Metin Çetin, Şube Mali Sekreter Murat Çayır, Eğitim Sekreteri Muhammet Suiçmez, Teşkilatlandırma Recep Özcan getirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
üzgün1
gülücük0
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Vay bec

17 Ekim 2023 - 17:43

EÅŸitsizlik yinemi

Takasci Metin

15 Ekim 2023 - 16:09

Sabırsızlıkla bekliyoruz . Kaldırıldı diye göbek atanlar yine atmaya devam edin...

Yorum Yazın

Canlı Radyo