Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FLAŞ AŞI GENELGESİ !.

FLAÅž AÅžI GENELGESÄ° !.

81 ile yazı gönderildi.Covid-19 aşıları nerede ve nasıl olunacak ?


SaÄŸlık Bakanlığı Covid-19 aşıları ile ilgili  81 ile resmi yazı gönderildi. Covid-19 aşılamalarının yapılacağı hastanelerde alınması gereken tedbirler ve aşılamanın nasıl yapılacağına dair esaslar belirlendi.

Gönderilen yazıda Kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı yapılması için 'aşı uygulama odası' belirlenmesi, aşı uygulama odasının poliklinik oda standartlarını karşılaması, ve oda sayısının  saÄŸlık kuruluÅŸuna müracaat edecek kiÅŸi sayısına göre artırılarak oda önünde bekleme ya da yığılmaların önlenmesi istendi.

EREÄžLÄ° DEVLET HASTANESÄ°NDE 15 AÅžI ODASI !.

Buna göre  yatak sayısı 50 ve altında olan hastanelerde 5, yatak sayısı 51-199 arasında olan hastanelerde 10 ,yatak sayısı 200 - 399 olan hastanelerde 15,  yatak sayısı 400 - 999 arası olan hastanelerde 20 aşı uygulama odası olması ve  her 10 aşı uygulama odasına bir sorumlu hekim, oda sayısı 10’dan az olan hastanelerde en az 1 hekimin görevlendirilmesinin zorunlu olduÄŸu belirtildi.Buna göre 350 yatak kapasitesi olan EreÄŸli Devlet Hastanesinde 15 aşı odası oluÅŸturulacak.

 RANDEVU Ä°LE GELÄ°NECEK

Aşı olacak vatandaÅŸların hastanelere randevu sistemi ile geleceÄŸinin belirtildiÄŸi yazıda, “Aşı uygulaması yapılacak vatandaÅŸlarımız hastanelere randevulu alarak gelecektir. Aşı uygulama alanlarında el antiseptiÄŸi eriÅŸilebilir bir yerde olmalıdır. Aşı uygulama bekleme alanı temizlik ve dezenfeksiyonu düzenli ve sık yapılmalıdır (günde iki kez ve kirlendikçe temizlenmeli). Aşı uygulama odalarına refakatçiler alınmamalı ya da ihtiyaca göre aşı uygulanacak kiÅŸinin yanında en fazla bir refakatçi olmalıdır.Aşı olma süresince sosyal mesafe kuralına dikkat edilmelidir." ifadeleri kullanıldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
kızgın2
hayran1
şaşkın1
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo