Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FLAŞ AÇIKLAMALAR !

FLAŞ AÇIKLAMALAR !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası flaş açıklamalar yaptı.


 Hükümet olarak gereken adımları atıyoruz.

Stokçuluk ve fahiş fiyatla milletimizin günlük hayatını zorlaştıranlar hakkında bakanlıklarımız harekete geçmiştir. Asgari ücrette yüzde 50'nin üzerine artış yaparak 4.250 liraya çıkardık. Gelir ve damga vergisini kaldırarak işverenlerimizin yükünü de azalttık. Üretimi ve istihdamı desteklemek için çeşitli başlıklar altında çok sayıda paketi hayata geçiriyoruz. Serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde yeni araçları devreye alıyoruz. Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni tedbirleri ifade etmek istiyorum.

İnsanlarımızın bankadaki Türk Lirası varlığının mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacka diye mevduatını Türk Lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Döviz kurundaki dalgalanmalar sebebiyle fiyat vermekten zorlanan ihracatçımıza ileri vadeli kur rakamı verilecek. Kur farkı ise Türk Lirası olarak ihracatçımıza ödenecek. BES sistemimizin cazibesini arttırmak için yüzde 30'a çıkartıyoruz. Kurum kazançları üzerindeki vergi yükünü azaltarak ihracat ve sanayi şirketleri için kurumlar vergisinde bir puanlık indirim planlıyoruz.

 

TL MEVDUATLARI İÇİN YENİ DÜZENLEME

Kurdaki dalgalanmayı durdurarak yeni araçları devreye alıyoruz. Şimdi sizlere bu çerçevede önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz başlıkla ifade etmek istiyorum.

Ä°nsanlarımız bankadaki TL varlığını mevduattan fazla ise bu getiriyi elde edecek. Bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak. Türk lirası mevduat geliri kur altında kalırsa aradaki fark ödenecek. Bankada parası olanların kur yüksek endiÅŸesi olmayacak. 

Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL'den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Devlet iç borçlanmaya talebi arttırmak için buradaki stopajı %0'a indiriyoruz.

İhracat ve sanayi şirketleri için kurumlar vergisinde 1 puanlık indirim planlıyoruz. Bu adımla amacımız kayıt dışı ekonomiyi azaltmak, ihracatı özendirmek, firmalarımızı KDV yoluyla finansa hızlı erişimini sağlamaktır.

Ülkemizde yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunduğu bilinmektedir. Bu altınların finansal sisteme dahil edilecek ekonomiye kazandırılması için yeni araçlar geliştirilecektir.

Biz şu anda faizdeki inidirimle beraber birkaç ay sonra enflasyon nasıl düşmeye başlayacak bunu hep beraber yaşayacağız.

 

Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doÄŸrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek. Aradaki fark daha sonra TL olarak ihracatçımıza ödenecektir. Bireysel Emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30’a çıkartıyoruz.

Geçtiğimiz yıl lisans öğrencilerine aylık 650 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1.300 lira, doktora öğrencilerine 1.950 lira burs veya kredi vermiştik. Önümüzdeki yıl bu rakamları lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkartıyoruz.

Memurları da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz. Faiz politikasıyla beraber evelallah zaman bunu gösterecek, birkaç ay sonra enflasyon da nasıl düşmeye başlayacak, bunu da hep beraber yaşayacağız. Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük bir geri adım atmaya ne niyeti vardır, ne de böyle bir ihtiyacı vardır. Biz bu oyunu kendi kuralları ile oynayarak hedeflerimize ulaşacağız.

GÃœNCELLENÄ°YOR 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük9
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo