Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Tekneler Zarar Gördü!..

Tekneler Zarar Gördü!..

Batı Karadeniz’de saatte 60 kilometre hıza ulaÅŸan fırtına nedeniyle Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki limanda bulunan balıkçı tekneleri zarar gördü. 

Akçakoca’da dün akÅŸam saatlerinden sonra etkili olan ÅŸiddetli fırtına nedeniyle bazı balıkçı tekneleri battı. Limanda yapılan incelemede, 10 balıkçı teknesinin battığı tespit edildi.

Limanın içindeki  balıkçı aÄŸları ve kurulan panayırda da hasar oluÅŸtu. Balıkçılar limandaki teknelerini kurtarma çalışması yaptı. 

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, limanın korunaksız olmasından dolayı fırtınanın zarar verdiğini söyledi.

Dalgaların rıhtımı aştığını aktaran Karakaş, şöyle dedi:

"Teknelerimizi korunaklı bölgeye çekmemiz gerekiyordu. Tekne çokluÄŸundan dolayı yer bulamadık. Åžu anda 10 tekne paramparça, kullanılamaz halde denizde duruyor. Alınması da imkansız, parçalar halinde olmuÅŸ teknelere dokunamıyoruz. Karada bulunan tekneler de bir o kadar kullanılamaz halde." 

KarakaÅŸ, birçok balıkçı ağının da Karadeniz’de kaybolduÄŸunu, zararın 400 bin lira civarında olduÄŸunu ifade ederek, havanın böyle gitmesinin beklendiÄŸini, daha sonra ne yapacaklarını düşüneceklerini bildirdi.

- "Zarar da gittikçe artıyor"

KarakaÅŸ, ÅŸiddetli dalgalarla karşılaÅŸtıklarını vurgulayarak, "Liman içindeki tekneler de sıkıntılı durumda. Bu dalgalara karşı kim durabilir? Gerçekten çok ÅŸiddetli. Daha fazla yükseleceÄŸini tahmin etmiyoruz, inÅŸallah yükselmez. Dalgalar limana vurmaya devam ediyor, zarar da gittikçe artıyor." sözlerine yer verdi.

Balıkçılardan Şafak Şahin, 50 yıldır limanda böyle bir doğal afetle karşı karşıya kalmadıklarını belirterek, "Akşamdan beri buradayız, uğraşıyoruz. Limanın içinde bulunan teknelerimizi güvenli bölgeye almaya çalışıyoruz ama teknelere yaklaşamıyoruz. Karada bulunan tekneler de gitti gidecek." dedi.

- Zonguldak

Zonguldak’ta saatteki hızı 40 kilometreye ulaÅŸan rüzgar nedeniyle balıkçılar ve Ro-Ro gemileri denize açılamadı. 

YüksekliÄŸi 4 metreye ulaÅŸan dalgalar, Zonguldak Limanı’ndaki mendireÄŸi aÅŸtı, dalgalara raÄŸmen limanda yürüyüş yapmak isteyen ve dalgayla ıslanan bir vatandaÅŸ zor anlar yaÅŸadı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo