Yemek 7 yıl 2 ay 11 gün 10 saat 2 dakika önce 1903
Malzemeler
1 Adet Soğan
500 Gram Dana Eti
1 Adet Patlıcan
1 Adet Kabak
2 Adet Domates
2 Adet Köy Biberi
2 Adet Kırmızı Biber
Domates Salçası
Biber Salçası
Karabiber
Tuz
Su
Yapılışı
Kuşbaşı etini tencereye alıyoruz. Üzerine biraz da zeytinyağı döküyoruz.
Kuşbaşı eti tencereye ilave ediyoruz ve üzerine biraz sıvı yağ gezdirip etler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğanları küp küp doğruyoruz. Ve suyunu çeken etlere soğanları ilave ediyoruz. Domates ve biber salçasından birer kaşık alıp tencereye ekliyoruz. Sıcak suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. Patlıcanları ve kabakları alacalı soyduktan sonra küp küp doğruyoruz. Kırmızı ve köy biberlerini de iri iri doğradıktan sonra domateslerin kabuklarını soyup doğruyoruz.
Tenceremizdeki et, suyunu çektikten sonra etleri cam fırın kabına boşaltıyoruz. Etlerin üzerine patlıcan ve kabakları diziyoruz. Üzerine de biberleri koyuyoruz.
Domates dilimlerini de üzerine yerleştiriyoruz. Sebzelerin pişerken yanmaması için, yağlı kağıt kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet Olsun...