Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Fındık üreticileri dikkat!. Alımlar 24 Nisan’da başlıyor

Fındık üreticileri dikkat!. Alımlar 24 Nisan’da baÅŸlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi 24 Nisan’dan itibaren fındık almaya baÅŸlıyor.


AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu; Toprak Mahsulleri Ofisinin 24 Nisan’dan itibaren fındık almaya baÅŸlayacağını belirtti.

ÇaturoÄŸlu Yaptığı yazılı açıklamada ÅŸu ifadelere yer verdi; “Bölgemizin en önemli üretimlerinden fındık fiyatları ile lisanslı depoculuk konularını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik ile müteaddit defalar yaptığımız görüşmemizde gündeme getirmiÅŸ ve çözüm önerilerimizi iletmiÅŸtik.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik bugün yaptığı açıklamasında; “Piyasada fındık fiyatlarının 10 liranın altına indiÄŸini görüyoruz. Yukarı fiyat her zaman beklentimiz olacaktır. Fındığın üretici fiyatlarında çok ciddi bir dalgalanma olduÄŸunu ve bu dalgalanmaları izlediklerini belirterek Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 24 Nisan Pazartesi gününden itibaren Giresun kalite fındığı kilogramı 10,5 liradan, Levant kalite fındığı ise kilogramı 10 liradan almaya baÅŸlayacaktır. Buradaki amaç, alt eÅŸik fiyatıdır. Bunun altında fındığın satılmasına müsaade etmeyeceÄŸiz. Ayrıca TMO bünyesinde lisanslı deponun inÅŸa edilmesi ve faaliyete geçmesiyle ilgili çalışmaların son aÅŸamaya geldiÄŸini hızlı bir ÅŸekilde lisanslı depo vasıtasıyla üreticilerin piyasadaki rekabet gücünü daha da güçlendireceÄŸiz. Ãœreticimiz dilediÄŸi zaman fındığı saÄŸlıklı ÅŸartlarda saklama ve satma imkânını kendisine vermiÅŸ olacağız. O süreç hızlı bir ÅŸekilde tamamlanacağının müjdesini verdiler.” 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo