Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FINDIK FİYATLARINA TMO AYARI!.

FINDIK FÄ°YATLARINA TMO AYARI!.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fındıkta yaşanan fiyat sorununu çözmek için Toprak Mahsulleri Ofisini (TMO) tekrar devreye sokarak, 50 bin tonun üzerinde fındık alabileceklerini açıkladı.

Türkiye Ziraat Odaları BirliÄŸi (TZOB) Genel BaÅŸkanı Åžemsi Bayraktar, serbest piyasada fındıkta fiyatın 14 lira 80 kuruÅŸlardan 9 lira 50 kuruÅŸa indirilmesinin üreticiyi maÄŸdur ettiÄŸini bildirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in makamında gerçekleÅŸen ve 2,5 saat süren görüşmede, TZOB Genel BaÅŸkanı Bayraktar, Bakan Çelik’e tarımın sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı. TZOB Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı görüşmede, Bayraktar, fındıktaki sorunları da Bakan Çelik’e iletti.

Görüşmede, serbest piyasada 14 lira 80 kuruÅŸlardan 9 lira 50 kuruÅŸa indiÄŸini belirten Bayraktar’ı dinleyen Bakan Çelik, üretici market fiyat farkına dikkati çekerek, markette 70-80 lira olan iç fındığın, üreticide, kabuklu fındıkta 10 liranın altına düşmesinin haksız rekabet yarattığını, üreticinin maÄŸdur olmamasının kendisi için  Ã¶nemli olduÄŸunu belirtti. Bu durumda Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) devreye girmesini saÄŸlayabileceklerini bildiren Çelik, “gerekirse 50 bin tonun üzerinde fındık alabiliriz. Karadeniz Bölgemiz için fındık önemli. Fındık fiyatlarının düşmesine müsaade etmeyiz” dedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo