Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

FINDIĞA ’METEOROLOJİ’ AYARI

FINDIĞA ’METEOROLOJİ’ AYARI

Meteoroloji’nin uyarıları fındık fiyatına yansıdı. Soğuk havanın etkisi altına girecek olan Karadeniz’de yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Fındıkta don riskinin olması nedeniyle fiyatların daha da artacağı tahmin ediliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in açıklamalarıyla fındık fiyatı 8.50 TL’ye kadar inerken, havaların ısınmaya başlamasıyla fiyat yükselişe geçti. Bu yaz mevsiminin oldukça sıcak geçmesi beklenirken, meteorolojik tahminler fındık fiyatını yükseltti. 8.75 TL olan fiyat önceki gün 9 TL’ye kadar çıkmıştı. Dün ise fındık fiyatı 9.20 TL’den işlem görüyor. Havaların aşırı sıcak geçmesi, ya da don riskinin devam etmesi yönündeki endişe fiyatların daha da yükselmesini tetikleyebileceği tahmin ediliyor.

Serbest piyasada 10 lira

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fındık fiyatının yeniden yükselişe geçtiğini belirterek, "Şubat ayının son haftasında Ordu Ticaret Borsası’nda 8 liradan işlem gören fındığın fiyatı, bugün (dün) itibarıyla 9 lira 20 kuruşa yükseldi. Serbest piyasada ise fındık 10 lira seviyelerinden alıcı buluyor" dedi. 

Fındık 13-14 lira olursa fındıklar satılır

Soydan, fiyatların biraz daha yükselmesi durumunda üreticilerin ellerindeki fındığı satmakta kararlı olduğunu belirterek, "Henüz bu fiyatlar yeterli değil. Üretici bekleyişini sürdürüyor. Serbest piyasada fiyatların yeniden 13-14 lira olması durumda üreticilerimiz fındığını satacaktır" ifadesini kullandı.

Artan fiyatlar moral oldu

Fiyatların yeniden yükselmesi karşısında üreticilerin moral bulduğuna işaret eden Soydan, "Fındık, bölgemizdeki üreticilerimizin neredeyse tek geçim kaynağı. Bu nedenle üreticilerimiz fındık fiyatlarını çok yakın takip ediyor. Üretici fiyat düştüğünde nasıl üzülüyorsa fiyat yükselmeye başladığında seviniyor ve morali yükseliyor. Fındık bizim için çok önemli bir tarım ürünü. Bölgemizin tek geçim kaynağı. Ülkemize en çok döviz kazandıran tarım ürünü. Bu nedenle fiyattaki gelişmeleri çok önemsiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo