Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FİLYOS PROJESİ MASAYA YATIRILDI

FÄ°LYOS PROJESÄ° MASAYA YATIRILDI

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanlığı tarafından Filyos Projesi’nin hayata geçirilmesi için görüş alışveriÅŸinde bulunulması amacıyla ’Filyos Projesi Ortak Akıl Toplantısı’ düzenlendi.

Toplantıya, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk ÇaturoÄŸlu, Özcan Ulupınar ve sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri katıldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Ã–zbakır, Filyos Projesiyle ilgili  4 dava açıldığına dikkat çekerek, " Ä°kisi bitti. Kararların bir an önce verilmesini saÄŸlayacağız. Ä°ktidar ve muhalefet olarak bize menfaat saÄŸlayan projelerin peÅŸinde olmamız lazım. Limanın yapımı ise 3 sene sürecek. Arkasındaki kamulaÅŸtırmış yelerle ilgili Belediye BaÅŸkanımız Kantarcı’nın açtığı var. BaÅŸkan Kantarcı’nın projenin fazla yukarı gelmemesi konusunda halkı olabilir, ama bu konuyu düşünmesini istiyorum” diye konuÅŸtu.

AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar ise proje için açılan bir çok davanın olduÄŸunu ve davalardan birinin projeyi engellediÄŸini söyledi. Ulupınar; “Ya bu davaların sonlanması ya da ilgili Bakanlar Kurulu kararının alınması lazım. Ä°ki kez Bakanlar Kurulu kararı alındı. Bu Filyos’u baÅŸarmak zorundayız. TTK alternatif olmakta çıktı. Tersanelerde ilgi kriz var. Tarımı kalkınmamız lazım. Hayvancılığı teÅŸvik etmek lazım. Kısacası Filyos’u yapmak zorundayız. Ben arkama döndüğüm zaman Filyos’u konuÅŸabilmem lazım."dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu Kantarcı’ya açtığı davanın geri çekmesi ricasında bulundu. ÇaturoÄŸlu; “Liman kısmında açılmış birkaç dava var. BirçoÄŸu neticelenmiÅŸ.  Bir kısmı geri dönmüş. Biz ne anlaşılırsa anlaşılsın, müdahale etmemiz gerekiyorsa edeceÄŸiz. Filyos sadece Çaycuma, Devrek, Gökçebey’in deÄŸil, EreÄŸli, Alaplı’nın Batı Karadeniz’in hatta Türkiye’nin önemli projelerinden birisidir. Hayata geçmesi ÅŸarttır. Bu bölgeye ivme kazandırılacaktır. Kantarcı kendisi bilir, davayı geri çeker çekmez bilmiyorum, ama rica ediyorum” dedi.

Bu arada 3 vekilin ricasına toplantıda bulunan Çaycuma Belediye BaÅŸkanı Kantarcı’dan yanıt gelmedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo