Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FİLİSTİN VOLEYBOL TAKIMI EREĞLİ’DE

FÄ°LÄ°STÄ°N VOLEYBOL TAKIMI EREÄžLÄ°’DE

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi tarafından ilçede ilk kez düzenlenen “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” etkinlikleri bugün saat 15.00’de ilçe Emniyet Müdürlüğü önünden kortej yürüyüşü ile baÅŸlıyor.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal bu sabah saat 10.00’de etkinliÄŸe katılacak olan Filistin Engelli Milli Voleybol takımı, Balıkesir ValiliÄŸi Halk EÄŸitim Merkezi Müdürlüğü Engelli Mehteran Takımı, Türkiye Omurilik Felçleri DerneÄŸi yöneticileri, gösteri ekipleri ve diÄŸer misafirlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Kdz. EreÄŸli Büyük Anadolu Otel’de yapılan kahvaltıda Belediye baÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın yanı sıra BaÅŸkan Yardımcıları Ä°brahim Cöbek, Nazım ErdoÄŸan, Esra Alpago ve Alptekin Dursun, Belediye Meclisi Ãœyesi Yusuf Kalay, Sosyal Yardım Ä°ÅŸleri Müdürü Namık Åžahin, Özel Kalem Müdürü Esra Aydın ile Kültür ve Sosyal Ä°ÅŸler Müdürü Baki Kara hazır bulundu.

KAHVALTI DUYGULU GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Kdz. EreÄŸli Büyük Anadolu Otel’deki sabah kahvaltısı duygulu görüntülere sahne oldu. BaÅŸkan Uysal’ın, Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı yönetici ve sporcuları ile masalarına giderek özel tercüman eÅŸliÄŸinde yaptığı kısa sohbetler Türk halkının Filistin halkıyla arasındaki gönül baÄŸlarının ne derecede güçlü olduÄŸunu bir kez daha gösterdi.

BU ETKİNLİK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Belediye BaÅŸkanı Uysal kahvaltı öncesi gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Engelliler Haftası’nın bu kadar geniÅŸ katılımlı olarak Kdz. EreÄŸli tarihinde ilk defa düzenlediklerine dikkat çeken Uysal, “Sosyal devlet olmamızın en önemli kriterlerinden biri engelli vatandaÅŸlarımıza yaklaşımımız ve onlara verdiÄŸimiz deÄŸerdir. Bence festivallerimiz iÅŸte böyle olmalı. Ä°lk kez ilçemizde böylesi bir organizasyon düzenliyoruz. Bu organizasyon bizim için çok önemlidir” dedi.

ERDOÄžAN: EREÄžLÄ°’DE BÄ°R Ä°LKE Ä°MZA ATIYORUZ

Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Nazım ErdoÄŸan da kısa bir konuÅŸma yaparak etkinliÄŸe katılan gruplara teÅŸekkür etti. ErdoÄŸan, “Bizleri kırmayarak uzun yollardan gelip etkinliÄŸimize renk katan Filistin, Balıkesir ve Ä°stanbul’dan gelen konuklarımıza sonsuz teÅŸekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

EREÄžLÄ°’DE KENDÄ°MÄ°ZÄ° EVÄ°MÄ°ZDE GÄ°BÄ° HÄ°SSETTÄ°K

Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı Kafile BaÅŸkanı Muhammet Ziyad;  Kdz. EreÄŸli’de kendilerini adeta evlerinde gibi hissettiklerini belirtti.

BaÅŸkan Ziyad, Ä°srail Devleti’nin Filistin’e uyguladığı zulme vurgu yaptığı konuÅŸmasında “Size Filistin’den Allah’ın selamını getirdim. Aslında Gazze’den çok sayıda sporcu kardeÅŸlerimiz katılacaktı. Ancak, Ä°srail Devleti onların gümrükten çıkışlarına izin vermedi. “ dedi.

ZÄ°YAD: EREÄžLÄ°’DE ÇOK MÃœKEMMEL KARÅžILANDIK

Ziyad, Türk halkının Filistin halkının yanında olduÄŸunu bildiklerini belirterek, “Bizi burada çok mükemmel bir ÅŸekilde karşıladınız. Biz de sizleri Filistin’e davet ediyoruz. Sizleri Filistin’de en güzel ÅŸekilde ağırlamaktan mutluluk duyacağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.       

BAÅžKAN UYSAL: BURADA EVÄ°NÄ°ZDE GÄ°BÄ°SÄ°NÄ°Z

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal da konuÅŸmasında, “Sizleri aramızda görmekten, sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Kdz. EreÄŸli Belediyesi olarak biz bunun onurunu yaşıyoruz. Uzaktan gelen Filistinli kardeÅŸlerimize ’hoÅŸ geldiniz’ derken onların acılarının da bir an önce bitmesini, tüm Arap Alemi’nde, tüm dünyada acıların, felaketlerin son bulmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.

Kendilerine bu kadar uzun yolculuktan geldikleri için, zahmetli yolculuklara katlandıkları için bir kez daha teÅŸekkür ediyorum. Ä°llerimizden gelen, Balıkesir ilimizden gelen kardeÅŸlerime de ’hoÅŸ geldiniz’ diyorum. Ä°nÅŸallah burada çok güzel günler geçirirsiniz. Ä°nÅŸallah çok güzel hatıralarla ilçemizden ayrılırsın. Bizler, sizlerin yanındayız. Burada yalnız deÄŸilsiniz. Burada evinizde gibisiniz” dedi.

Öte yandan; Balıkesir Halk EÄŸitim Merkezi Müdür Yardımcısı UÄŸur Irmak ve Türkiye Omurilik Felçlileri DerneÄŸi adına Müzik TopluluÄŸu Ãœyesi Selim Altınok da birer konuÅŸma yaparak böyle güzel bir etkinliÄŸe imza attığı için Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’a teÅŸekkür ettiler.

Kahvaltı sonrası Belediye BaÅŸkanı Uysal gruplarla hatıra fotoÄŸrafları çektirdi. 

FÄ°LÄ°STÄ°N VOLEYBOL TAKIMI EREÄžLÄ°’DE

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo