Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Figüranlık yapan değil,Başrol oynayan bir milletiz ’

’Figüranlık yapan deÄŸil,BaÅŸrol oynayan bir milletiz ’

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı Yöneticileri, referandum çalışmaları kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor.AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, bazı yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, gençlik kolları yönetimi ve partililerle birlikte; bugün Emekliler Derneği, Kızılay, Muharip Gaziler Derneği ve Tüm İşçi Emeklileri Derneği ziyaret etti.Ziyaretlerde, 18 maddelik Anayasa değişikliğinin neler getireceği konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Çakır, konunun özünü çift başlılığın ortadan kalmasının oluşturduğunu söyledi.

Bu konuda 3’lü kararname örneÄŸini veren Çakır, konuÅŸmasında özetle ÅŸunları söyledi:

“ÖrneÄŸin Ä°lçemize bir yatırım almak için ilgili Bakanın, BaÅŸbakanın ve CumhurbaÅŸkanının imzası gerekiyor. Bakanı buluyoruz BaÅŸbakan yurtdışında veya baÅŸka bir yerde oluyor; BaÅŸbakanı buluyoruz CumhurbaÅŸkanı Ankara dışında veya yurtdışında oluyor. Böyle olunca ne oluyor? Zaman kaybı ve yatırımların gecikmesi söz konusu oluyor. Bu referandumla bunun önüne geçmiÅŸ oluyor. Yani tek imzada iÅŸi bitirebileceÄŸiz.

SADECE HALKA HESAP VERÄ°LECEK

Aziz milletimizden yüzde 50 oy alan baÅŸa gelsin ve sadece halka hesap versin. ÖrneÄŸin MHP ne diyor? Bir gün mutlaka bizden de bir CumhurbaÅŸkanı çıkacak diyor. CHP’de desin. Gitsinler halkın ayağına, kendi doÄŸruları kapsamında bir ÅŸeyler yapabileceklerini halka anlatsınlar, onlar da aday çıkarsınlar. Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan, bu dünyada baki deÄŸil, yarın yerine baÅŸkası gelebilir. Ä°ster Ahmet gelsin, ister Mehmet, yeter ki halkın yüzde 50 oyuyla gelsin ve sadece aziz milletimize hizmet etsin, hesap versin.

BUNLARIN BÜTÜN DÜNYASI, EL FRENİ GÖREVİ YAPMAK!

GeçmiÅŸte 450 milletvekilini 550’ye çıkaranlar, bugün sayının 600 olmasından ÅŸikâyet ediyorlar. Bakın, bu ülkede CHP’nin çaktığı bir çivi yok. 1. köprüye hayır, 2. köprüye hayır, 3. köprüye hayır, havaalanlarına hayır, kanalistanbula hayır diyenler; gidiyorlar öncelikle kendileri bu hizmetlerden faydalanıyorlar. Bunların bugüne kadar evet dedikleri hiçbir konu yok. Bunların bütün dünyası, bu ülkenin geliÅŸmesini durdurmak için el freni görevi yapmak, el frenini çekmek, bu ülkede yapılan yatırımları durdurmak.

HALKIN AYAÄžINA GÄ°TMEK ZORLARINA GÄ°DÄ°YOR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde tek ele yetki vereceğiz, 5 yılda bir bu yetkinin hesabını da önce biz soracağız, milletvekilleri de bunu denetleyecek. En büyük denetimci millettir. Millet baktı ki güzel işler yapılıyor, kendisi de rahatsa baştakinin iyi adam olduğunu anlıyor. Baktı ki kendisinin zararına gidiyor, yaşam şartları zorlaşıyor, ekonomisi daralıyor; o zaman diyecek ki senin işin bitti. Bu kadar basit. Biz halka gidiyoruz, onlar halktan kaçıyorlar. Çünkü bu güne kadar tepeden baktıkları halkın ayağına gitmek zorlarına gidiyor.

UZLAÅžMA DAHA DA ARTACAK

Bundan sonra gerçek uzlaÅŸmayı, gerçek demokrasiyi birlikte göreceÄŸiz. Niye? Yüzde 50 oya talip olacak bir CumhurbaÅŸkanı adayı, milletin tamamının görüş ve taleplerini düşünmek zorundadır. Hepsinin içinde yer alacağı bir Bakanlar Kurulu oluÅŸturmak zorundadır. Bundan dolayı uzlaÅŸma daha da artacak. Çok aşırı uçlar hariç, PKK partisi hariç, geri kalan hepsinin duygu ve düşüncelerini bu topraklar barındıracağız; 15 Temmuz’da olduÄŸu gibi, Çanakkale zaferinde olduÄŸu gibi.

FİGÜRANLIK YAPAN DEĞİL, BAŞROL OYNAYAN BİR MİLLETİZ

Bu milletin yeterince düşmanı var. Allah’a hamdolsun gönül coÄŸrafyamız geniÅŸ. CumhurbaÅŸkanımız bir konuÅŸma yapıyor, Saraybosna’da, Makedonya’da, Kosava’da, Balkanlar’da, Libya’da, Suriye’de, Mısır’da, Ãœrdün’de, Suudi Arabistan’da, Katar’da karşılık buluyor. Biz artık baÅŸkalarının yazdığı senaryolarda figüranlık yapan deÄŸil, kendi yazdığı senaryoda baÅŸrol oynayan bir milletiz. Cenab-ı Hakk’ın rızasıyla, halkımızın da takdiriyle inÅŸallah biz yolumuza devam edeceÄŸiz. Bu tren kalktı, Allah’ın izniyle, sizlerin de desteÄŸiyle inÅŸallah bir daha durmaz. 16 Nisan’da yapılacak referandumdan güçlü bir ÅŸekilde evet çıkması için desteklerini bekliyoruz.”

DERNEK BAÅžKANLARINDAN ’EVET’ MESAJLARI

Emekliler Derneği Başkanı Ali Ayhan, Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin ve Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Necati Vurgun da AK Parti heyetinin kendilerine yaptıkları ziyaretten memnuniyetlerini ifade ederek; ülkenin bekası için referandumda evet oyu vereceklerinin mesajını verdiler.

(Haber Merkezi )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo