13 o C Kdz. Ereğli

FETÖ’NÜN EREĞLİ KASASI ELE GEÇİRİLDİ

Gündem 7 yıl 8 ay 13 gün 21 saat 3 dakika önce 4506

Haberi Paylaşın

Ereğli’ de, yurt dışına çıkartılma hazırlığı içerisinde olan FETÖ / PDY örgütüne ait bir kasa içerisinde, yüklü miktarda döviz ile altın ele geçirildi.


Zonguldak Olağan Üstü Hal (OHAL) Bürosu’ndan yapılan açıklamada, 15 Temmuz akşamı Anayasal düzeni cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya yönelik hain darbe teşebbüsünün ardından, kolluk kuvvetlerince yürütülen çalışmaların ’devamı’ duyuruldu.
Süreçte, bugüne kadar 37 adli personel, 16 askeri personel, 50’si emniyet personeli olmak üzere toplam 180 kişinin tutuklandığı belirtildi.
Operasyonlarda, ’bölge imamı’nın da içinde bulunduğu örgütle bağlantısı olduğu belirtilen pek çok kişinin yakalandığı vurgulanan açıklamada, şöyle dendi:

YAPI, DEŞİFRE EDİLDİ
“İlimizde yürütülen çalışmalar sonucunda; FETÖ/ PDY örgütünün İlimiz ve çevre illerdeki emniyet yapılanması tamamen çökertilmiş, Emniyet İl İmamı, Çevre İl Emniyet İmamları, (Polis Memuru, Komiser Sınıfı, Emniyet Müdürleri Sorumlu İmamları dâhil) ile Bölge İmamı da yakalanmış, tüm örgütsel yapı deşifre edilmiştir.
Bu kapsamda; 17 Emniyet Müdürü (15’i tutuklu), 3 Emniyet Amiri (tutuklu), 22 Komiser sınıfı (14’ü tutuklu), 21 Polis Memuru (18’i tutuklu) olmak üzere 63 Emniyet hizmetleri personeli hakkında adli işlem başlatılmıştır.
Emniyet içerisindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen operasyon kapsamında önemli bilgilere ulaşılmış olup, detaylı açıklama daha sonra yapılacaktır.

EREĞLİ’DE, ’KASA’ YAKALANDI!!!
Ayrıca, Karadeniz Ereğli İlçemizde yürütülen çalışmalar sonucunda ise örgüt faillerinin yanı sıra himmet adı altında toplanan ve yurt dışına çıkartılma hazırlığı içerisinde olan FETÖ / PDY örgütüne ait bir kasa içerisinde; 200 bin Amerikan Doları, 60 adet çeşitli evsafta altın bilezik, bol miktarda ziynet eşyası ele geçirilmiştir.”

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 52 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
16 saat 4 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 20 saat 9 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 19 saat 43 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 17 saat 22 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 13 saat 58 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 26 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
18 saat 33 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 18 saat 14 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !